ΖΕΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Δημιουργία αρμονίας και ισορροπίας στο εσωτερικό | Vellea Home

 2023-10-04

ΖΕΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Δημιουργία αρμονίας και ισορροπίας στο εσωτερικό

Όταν ακούμε τις λέξεις αρμονία και ισορροπία, ενστικτωδώς κάνουμε συνειρμούς με την Ανατολή και τη φυσικότητα της. Συμμετρικά σχήματα, θαλασσινή αύρα, μυρωδάτα λουλούδια που σκορπίζουν τη φρεσκάδα τους σε μια ανέμελη και αρμονική ατμόσφαιρα. Ο ταραχώδης τρόπος ζωής μας καλεί συχνά να αναζητήσουμε ηρεμία στο σπίτι και να το διακοσμήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μας φέρει την ηρεμία και την άνεση που χρειαζόμαστε.

Για μερικούς ανθρώπους, η διακόσμηση Ζεν συνδέεται με καθαρούς, απλούς και ανοιχτούς χώρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειαζόμαστε περισσότερο κρυφό αποθηκευτικό χώρο και αραιή διακόσμηση. Η διαταραχή, φυσικά, θα απουσίαζε εντελώς. Τα περισσότερα έπιπλα είναι κατασκευασμένα σε ανοιχτούς τόνους και τοποθετούνται χαμηλά. Λείπουν λαβές και κατά προτίμηση χρησιμοποιούνται κ.λπ. μηχανισμοί ανοίγματος push με πρόσθετους μηχανισμούς περιορισμού του θορύβου για ομαλό κλείσιμο των θυρών.

Ο εξοπλισμός είναι κρυφός ή σε χρώματα που συγχωνεύονται με το γενικό εσωτερικό. Εάν επιπλώνετε μια γωνιά για το γραφείο του σπιτιού σας, θα μπορούσατε να πάρετε ένα γραφείο με έναν εσωτερικό δίσκο για να αποθηκεύετε το φορητό υπολογιστή σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Οι θαυμαστές αυτού του είδους εσωτερικού Zen δεν τηρούν μόνο τον μινιμαλισμό σε όλες τις μορφές του, αλλά και τα μοντέρνα έπιπλα.

Με αυτή την έννοια, μπορείτε να στοιχηματίσετε σε μερικές πιο φουτουριστικές πινελιές, όπως ένα σετ για την τραπεζαρία ή ένα εκλεκτικό τραπεζάκι σαλονιού μπροστά από τον καναπέ.

Όλοι οι χώροι του σπιτιού είναι απόλυτα καθαροί, αλλά και άνετοι. Για παράδειγμα, η επιλογή ενός υπνοδωματίου με ένα μαλακό και άνετο επικαλυμμένο κεφαλάρι θα δημιουργήσει την απαραίτητη άνεση για το βραδινό σας διάβασμα πριν από τον ύπνο.

Για άλλους, η αισθητική Zen είναι απλώς ένας φυσιολατρικός χώρος που διαθέτει φυσικά υλικά και γήινες αποχρώσεις που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ηρεμία και χαλάρωση. Το φως εκπέμπεται από καλά φωτιστικά, όπως πολυελαίους οροφής σε στενή απόσταση, σποτ ή διακριτικά επιτραπέζια φωτιστικά και φανάρια.

Οι ιδιοκτήτες παρέχουν έπιπλα και αξεσουάρ από ξύλο, γυαλί, κεραμικά και μέταλλο. Υπό αυτή την έννοια, μην καλύπτετε το πάτωμά σας από άκρη σε άκρη με χοντρά χαλιά, αλλά εστιάστε περισσότερο στα μονοπάτια και στα μικρά χαλιά που θα σας προσφέρουν περισσότερο «αέρα». Τοποθετήστε στατικά ράφια με λουλούδια και βιβλία, δώστε έμφαση στο πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις του, καθώς και στο λευκό, το μπεζ, την άμμο, το ζεστό καφέ και το μπλε.

Είναι σημαντικό να βρείτε μια αρμονική ισορροπία στο χώρο όταν χρησιμοποιείτε πολλά χρώματα. Όταν επιπλώνετε ένα μονόχρωμο ζεν δωμάτιο, φροντίστε να συμπεριλάβετε παραλλαγές στη σκιά καθώς και διαφορετικές υφές των υφασμάτων που θα χρησιμοποιήσετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι της άποψης ότι ένα εσωτερικό Ζεν δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μια παραδοσιακή ή σύγχρονη ιαπωνική πινελιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναζητούν ευκαιρίες για να το αναδημιουργήσουν σε ένα μοντέρνο εσωτερικό. Τα αρωματικά κεριά είναι ένα αγαπημένο αξεσουάρ για το σπίτι, όπως και τα ασιατικά διακοσμητικά όπως πάνελ, πίνακες ζωγραφικής, βάζα, ακόμη και αυτοκόλλητα τοίχου.

Είναι χαρακτηριστικό για τους Ιάπωνες να κάθονται στο έδαφος γύρω από το τραπέζι. Θα μπορούσατε να αναδημιουργήσετε αυτή την παράδοση σκορπίζοντας διακοσμητικά μαξιλάρια στο πάτωμα εκτός από τον καναπέ. Αντί για τον τυπικό καναπέ, ποντάρετε σε έναν καναπέ με πόδια σε καθαρό στυλ και μονόχρωμη φυσική παλέτα όπως τιρκουάζ ή ώχρα.

Το στυλ Ζεν είναι αρκετά πρακτικό και προτιμάται ακόμη και από τις σύγχρονες νεαρές οικογένειες, γιατί η διατήρηση της καθαριότητας ενός σπιτιού επιπλωμένου με αυτόν τον τρόπο είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση. Οι μεγάλες ντουλάπες με συρόμενες πόρτες είναι συνηθισμένες στο χολ, καθώς αντικαθιστούν αρκετά καλά τον χώρο της ντουλάπας και δεν εισβάλλουν στην προσοχή, ειδικά όταν επιλέγονται σε ουδέτερα χρώματα. Τα κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης είναι επίσης προτιμότερα για να χωρέσουν μεγάλους όγκους αντικειμένων - χρειαζόμαστε ακόμα έναν ακατάστατο χώρο.

Εάν θέλετε επίσης να προσκαλέσετε την τέχνη Ζεν στο εσωτερικό του σπιτιού σας, φροντίστε πρώτα να ταιριάζει στην ψυχή σας. Μια κατοικία μπορεί να γίνει σπίτι μόνο όταν ενσαρκώνει το πνεύμα των ιδιοκτητών της. Κάθε στυλ εσωτερικού χώρου διακρίνεται από τη δική του γοητεία και ιδιαιτερότητες που το κάνουν μοναδικό στην ουσία του. Το ίδιο ισχύει για τον καθένα μας, σωστά;

Και για περισσότερες προτάσεις Ζεν για το σπίτι σας, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας! Οι προωθητικές μας δραστηριότητες σίγουρα έχουν κάτι να σας εκπλήξουν και αυτή τη φορά.

Ακολουθησε μας