5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΞΟΧΙΚΟΥ | Vellea Home

 2024-04-29

5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΞΟΧΙΚΟΥ

Μία από τις θετικές τάσεις που έχει εμφανιστεί μετά την πανδημία του COVID είναι η αγορά εξοχικού ακινήτου. Όλο και περισσότερα χωριά και θέρετρα αποκτούν νέους κατοίκους, αν και όχι μόνιμους. Οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν από τον θόρυβο της μεγαλούπολης και να βρούν το καταφύγιο της ηρεμίας και της χαλάρωσης στη φύση. Εάν είστε κι εσείς ένας από αυτούς τους νέους ιδιοκτήτες σπιτιού, δείτε μερικές συμβουλές για το πώς να μετατρέψετε το εξοχικό σας σπίτι στο τέλειο μέρος για τις διακοπές σας.

Ποντάρετε σε ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τη γύρω φύση.

Όπως γνωρίζουμε, η χώρα μας έχει μεγάλη ποικιλία ως προς την προσφορά τύπων παραθεριστικών ακινήτων. Σε ένα μικρό κομμάτι γης, έχουμε τόσες πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Μπορείτε να αποκτήσετε ένα σπίτι στην επαρχία, στο δάσος, στη θάλασσα, κοντά σε ένα φράγμα, άλλο είδος μεγάλη πηγή νερού,  ψηλά στα βουνά ή σε ένα μικρό θέρετρο με ιαματικές πηγές. Κάθε μέρος έχει τη δική του αυθεντικότητα, ιστορία και χαρακτήρα. Αυτός ήταν ίσως ο λόγος που αγοράσατε εξοχικό ακριβώς σε αυτό το μέρος, σωστά ;

Επομένως, αναδημιουργήστε το σχέδιο του νέου σας σπιτιού σε αρμονία με το περιβάλον. Για παράδειγμα, αν η βίλα σας είναι ορεινή, τότε όλα σε αυτήν θα πρέπει να φέρουν αυτό το πνεύμα. Έπιπλα από μασίφ ξύλο, στοιχεία από σφυρήλατο σίδερο, χνουδωτά χαλιά και άνετοι καναπέδες με άφθονη απαλότητα και κάθισμα. Οι σκούρες αποχρώσεις κυριαρχούν, αλλά σε συνδυασμό με τη ζεστή φλόγα ενός αναμμένου τζακιού, χαλαρώνει και ξεκουράζει τους πάντες.

Δημιουργήστε ένα μοναδικό σχέδιο για το τέλειο διάλειμμα από την καθημερινότητα

Ανεξάρτητα από το ποια επιλογή έχετε κάνει και πού βρίσκεται το ακίνητό σας, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο – πρέπει να σας εξασφαλίζει πλήρεις διακοπές. Η ατμόσφαιρα που θα αναδημιουργήσετε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θυμίζει τη μόνιμη κατοικία σας. Αυτό είναι το μέρος για να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη. Αναδημιουργήστε το παραμύθι στο οποίο πάντα θέλατε να λάβετε μέρος.

Εάν στο σπίτι έχετε αποφασίσει να βελτιστοποιήσετε τον χώρο με έναν γωνιακό καναπέ, εδώ μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ένα σετ σαλονιού με ατομικούς καναπέδες, πολυθρόνες, σκαμπό και ακόμη και να συμπεριλάβετε έπιπλα από ρατάνη.

Πάντα ονειρευόσασταν έναν καναπέ κάτω από το παράθυρο, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ως άνετο καναπέ, και να ξαπλώσετε και να κοιτάξετε τα αστέρια; Λοιπόν, είναι πλέον δυνατό! Μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε το ύφασμα των κουρτινών με τη διακόσμηση των μαξιλαριών.

Μη χάσετε την ευκαιρία να εξασφαλίσετε την επιθυμητή βιβλιοθήκη που θα χωράει όλα τα βιβλία σας και θα σας προσφέρει θαλπωρή και άνεση όποια στιγμή θέλετε να βυθιστείτε στο διάβασμα.

Γιατί όχι και για ένα πολυτελές σετ φαγητού. Νέα χρώματα, νέα διακοσμητικά και ίσως κάτι ακόμα πιο τολμηρό;

Επενδύστε στην άνεση με περισσότερα έπιπλα σαλονιού

Όπως λένε - απολαύστε τις αισθήσεις σας! Εδώ είναι το μέρος για να συμπεριλάβετε όλα αυτά τα άνετα έπιπλα σαλονιού που κοιτάζατε με όρεξη ξεφυλίζοντας τις σελίδες ενός ακόμη περιοδικού εσωτερικής διακόσμησης. Πάντα ήθελες να αγοράσεις μια σεζλόνγκ, μια κουνιστή πολυθρόνα ή ακόμα και την πολυθρόνα με ανάκλιση του Joey and Chandler από το Friends, αλλά το σταματούσες γιατί απλά δεν ήταν αρκετά πρακτικό για το σπίτι σου.

Λοιπόν, δεν χρειάζεστε πλέον φρένα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο πρακτικό από το να εξασφαλίσετε το πιο άνετο έπιπλο στο εξοχικό. Τελικά είναι εξοχικό, σωστά; Επομένως, αγοράστε ελεύθερα αυτόν τον τρομερά μεγάλο καναπέ που πάντα ονειρευόσασταν και πιάνει όλο το χώρο στο σαλόνι χωρίς τύψεις.

Εξασφαλίστε άνεση και στους καλεσμένους σας

Το εξοχικό συνήθως δεν είναι μόνο για εσάς. Εκεί προσκαλούνται συχνά επισκέπτες - παλιοί φίλοι, και γιατί όχι νέοι γνωστοί. Επομένως, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι με αρκετές επιλογές για να τους φιλοξενήσετε. Όχι σπάνια, σε έναν τέτοιο χώρο γιορτάζονται οικογενειακές και προσωπικές γιορτές. Εάν δεν έχετε ξεχωριστά δωμάτια, μπορείτε να στοιχηματίσετε σε πολυλειτουργικά έπιπλα, όπως καναπέ-κρεβάτι και πολυθρόνα, μονό κρεβάτι με επιπλέον στρώμα. Φυσικά, μπορείτε να εξασφαλιστείτε με τα λεγόμενα ταξιδιωτικά κρεβάτια που είναι τακτοποιημένα κρυμμένα σε κάποια ντουλάπα.

Καλό είναι να σκεφτείτε την άνεση των καλεσμένων σας. Παρέχετε αρκετά σετ κλινοσκεπάσματα, παπλώματα και μαξιλάρια διαφορετικής πυκνότητας. Αν αποφασίσετε να κοιμηθούν στον καναπέ σας, καλό είναι να τους προσφέρετε και ανώστρωμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα τους παρέχετε και άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου και θα προστατεύσετε την ταπετσαρία των επίπλων σας, ειδικά αν χρησιμοποιείτε συχνά τον καναπέ ως κρεβάτι.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον εξωτερικό χώρο

Είτε μένετε σε σπίτι με αυλή, τροχόσπιτο με βεράντα ή διαμέρισμα με μπαλκόνι, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον εξωτερικό σας χώρο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι η έκταση του, καθώς και οι επιλογές αποθήκευσης για έπιπλα κήπου και διακόσμηση. Εάν έχετε μια μικρή βεράντα, αλλά θα θέλατε πολύ να παίρνετε το πρωινό σας σε αυτήν, τα πτυσσόμενα έπιπλα είναι μια εξαιρετική πρακτική λύση. Αξιοποιήστε το χώρο με ράφια στους τοίχους, κρεμαστές γλάστρες, φωτιστικά και καλλιτεχνικές λύσεις.

Ο μεγάλος κήπος είναι φυσικά ένας πραγματικός θησαυρός και μια ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά στη φύση. Δεν χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια για να πετύχετε τις τέλειες αναλογίες και γεωμετρία του χώρου. Χρειάζεστε μόνο ένα άνετο σετ κήπου για να απολαύσετε την ξεκούραση που σας αξίζει. Μην ξεχνάτε το υποχρεωτικό αξεσουάρ - την ομπρέλα κήπου.

Και ποια θα είναι η έξυπνη ιδέα σας για την επίπλωση ενός εξοχικού;

Ακολουθησε μας