Ανοιξιάτικη διακόσμηση κήπου: Συμβουλές και ιδέες για την εποχή | Vellea Home

 2024-04-29

Ανοιξιάτικη διακόσμηση κήπου: Συμβουλές και ιδέες για την εποχή

Η άνοιξη φέρνει χαρά σε όλους με ζεστό καιρό, μεγαλύτερη διάρκεια των ημερών και φυσικά όλα τα χρώματα των ανθισμένων δέντρων και των αυλών. Και τι καλύτερος τρόπος να αγκαλιάσετε τις εποχές που αλλάζουν από το να βγείτε έξω και να μεταμορφώσετε την αυλή σας σε μια ονειρική γωνιά;

Μπορείτε να ξεκινήσετε βήμα-βήμα, αφιερώνοντας ένα μέρος για τα ανοιξιάτικα λουλούδια σας. Υπάρχουν πολλές άλλες ιδέες για να δοκιμάσετε. Άλλωστε, η άνοιξη είναι μια εποχή για έμπνευση και καινούργια αρχή. Από τη διακόσμηση και την διαμόρφωση μέχρι τη φύτευση και τις υπαίθριες δραστηριότητες, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περάσετε περισσότερο χρόνο έξω.

Σχεδιάστε μια πρακτική γωνιά λουλουδιών

Στην αρχή της σεζόν, ο καιρός μπορεί να είναι άστατος. Επομένως, είναι πρακτικό να έχετε μια βάση λουλουδιών στην οποία θα τοποθετήσετε πολλές γλάστρες. Μπορεί να είναι υάκινθους, βιολέτες και πρίμουλες. Επιπλέον, τουλίπες, νάρκισσους και πολλά ακόμη υπέροχα ανοιξιάτικα λουλούδια θα αρχίσουν να ανθίζουν στον κήπο. Αν δεν έχετε έτοιμη βάση λουλουδιών, είναι εύκολο να την προσαρμόσετε από ένα κινητό ράφι ή απλά να τοποθετήσετε ράφια στην πρόσοψη.

Λουλούδια, φυσικά, μπορούν να υπάρχουν και στο τραπέζι του κήπου σας. Διακοσμήστε με ένα βάζο με φρέσκες ανοιξιάτικες πασχαλιές και το τραπέζι έξω θα είναι ακόμα πιο ελκυστικό.

 Αναδείξτε την ομορφιά του κήπου σας επιλέγοντας τον σωστό φωτισμό κήπου

Αναμφίβολα, ο φωτισμός μεταμορφώνει κάθε χώρο και η σωστή επιλογή φωτιστικών αποτελεί εγγύηση αρμονίας και απόλαυσης της εμπειρίας. Εάν θέλετε να αναδημιουργήσετε τον κήπο του παραδείσου σας, φροντίστε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή τη λεπτομέρεια. Τα ηλιακά φωτιστικά  είναι εδώ και καιρό από τις πιο προτιμώμενες επιλογές για φωτισμό κήπου, επειδή τροφοδοτούνται από την ενέργεια του ήλιου. Διατίθενται επίσης σε διάφορα σχέδια για κάθε γούστο και σκοπό. Τα φωτιστικά μπορούν να είναι κρεμαστά και σε βάση. Θα μπορούσατε να συγκεντρώσετε τον φωτισμό σε ορισμένες περιοχές, διαφοροποιώντας έτσι το εξωτερικό. Θυμηθείτε, ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με την τοποθέτησή τους για να μην ενοχλείτε τους γείτονές σας.

Σχεδιάστε το δικό σας  άνετο μέρος για να ξεκουραστείτε στον κήπο.

Η άνεση και η ζεστασιά είναι τα κύρια στοιχεία του ανοιξιάτικου κήπου. Γιατί όμως να ξεχωρίσετε μόνο μια γωνία; Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε πολλές διαφορετικές περιοχές στην αυλή σας. Αυτά μπορεί να είναι:

- Χώρο ανάπαυσης με ξαπλώστρες και τραπεζάκια, και δίπλα τους πολύχρωμα πουφ.

- ένα μικρό μπιστρό με ένα ζευγάρι καρέκλες με ένα μικρό τραπέζι, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις ρομαντικές στιγμές της ημέρας

- υπαίθρια τραπεζαρία για να γιορτάσετε κάθε νόστιμο μεσημεριανό και βραδινό γεύμα

- άνετα έπιπλα κήπου για να βυθιστείτε μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας.

Η επιλογή των επίπλων κήπου πρέπει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του γούστου και της λειτουργικότητας σας. Για παράδειγμα, οι κούνιες κήπου είναι μεταξύ των τάσεων στα έπιπλα εξωτερικού χώρου. Είναι εξαιρετικά πρακτικές και ταιριάζουν τέλεια στο εξωτερικό τόσο μεγάλων όσο και μικρών χώρων. Αναδημιουργούν επίσης την παραδεισένια αίσθηση της νησιωτικής ζωής. Αν έχετε περάσει τουλάχιστον μία φορά ξέγνιαστές διακοπές στις ασιατικές ακτές, ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε. Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, δεν είναι αργά να αναδημιουργήσετε αυτό το ειδύλλιο στον χώρο σας.

Προσθέστε ατομικότητα με νέες υφασμάτινες πινελιές

Οι λεπτομέρειες μπορούν να βοηθήσουν πολύ σε έναν υπαίθριο χώρο διαβίωσης, οπότε γιατί να μην ανανεώσετε τα έπιπλά σας με όμορφα νέα ριχτάρια και μαξιλάρια; Αυτό θα κάνει αμέσως το καθιστικό σας πιο φιλόξενο, ειδικά το βράδυ. Ο μεταβατικός καιρός επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις, οπότε ετοιμαστείτε με ένα ριχτάρι ή μια ζεστή κουβέρτα για έξω.

Επιλέξτε το συνδυασμό χρωμάτων πριν κάνετε την αγορά για να δημιουργήσετε μια αρμονική εμφάνιση και μην ξεχάσετε να παρέχετε χώρο αποθήκευσης για τα υφασμάτινα αξεσουάρ. Ακόμα κι αν δεν ανανεώσετε εντελώς τα έπιπλα κήπου σας, οι αλλαγές στα υφάσματα σίγουρα θα δώσουν στον κήπο σας μια νέα και πιο φρέσκια εμφάνιση.

Δημιουργήστε έναν πρακτικό χώρο εργασίας στον κήπο

Εάν είστε από τους τυχερούς που μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως, δεν υπάρχει λόγος να μην εκμεταλλευτείτε την αυλή σας και κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Αν το επιτρέπει ο καιρός, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρή δημιουργική όαση για τον εαυτό σας. Εδώ, η επιλογή μιας ομπρέλας κήπου με προστασία UV είναι εξαιρετικά σημαντική. Θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε ένα ολόκληρο μικρό γραφείο κάτω από μια σκηνή κήπου. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε έναν χώρο για χαλάρωση.

Με τον ερχομό της άνοιξης, τα υπαίθρια βράδια γίνονται ακόμα πιο μαγικά. Επιπλέον, με καλές ιδέες διακόσμησης κήπου και νόστιμα γεύματα στο τραπέζι, η μετάβαση από τον χειμώνα στην άνοιξη μπορεί να είναι αξέχαστη. Και εσείς έχετε ήδη επιλέξει το φαγητό που θα απολαύσετε.

Ακολουθησε μας