ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙ; | Vellea Home

 2024-03-25

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙ;

Ποια κουζίνα να επιλέξετε για το καινούργιο σας σπίτι; Αυτή είναι μια από τις ερωτήσεις υψηλής δυσκολίας. Ανάλογα με τη θέση και τον σκοπό τους, οι κουζίνες μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τύπους. Κάθε μια από αυτές μπορεί να γίνει η ιδανική επιλογή κουζίνας για το σπίτι σας, αρκεί να ανταποκρίνεται στο στυλ και τον χώρο.

Κατά το σχεδιασμό ή την ανακαίνιση μιας κουζίνας, ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι το σχήμα της. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τόσο τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητά της, καθώς και τη συνολική αισθητική του γοητεία.

Και εδώ είναι οι τύποι κουζινών ανάλογα με τη διάταξη και το σχήμα τους:

Κουζίνα σε σχήμα Г

Ο σχεδιασμός της κουζίνας σε σχήμα Г ευνοεί την αποτελεσματική χρήση του χώρου και επιτρέπει την τοποθέτηση συσκευών και ντουλαπιών στους τοίχους με ανοιχτό χώρο στο κέντρο. Όταν την σχεδιάζετε, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη το λεγόμενο τρίγωνο εργασίας, δηλαδή - η απόσταση μεταξύ του νεροχύτη, της ηλεκτρική κουζίνα και του ψυγείου.

Αυτός ο τύπος κουζίνας είναι κατάλληλος για μικρούς και μεσαίους χώρους, καθώς η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας (η οποία είναι περίπου 1,2 m) ακολουθεί τη βασική αρχή της αποδοτικότητας. Αυτό συμβαίνει γιατί η αίσθηση του χώρου θα σας ενέπνεε να δημιουργήσετε σε μεγάλη κλίμακα και να ετοιμάσετε πραγματικά εκπληκτικό φαγητό.

Ωστόσο, αυτός ο τύπος δεν συνιστάται για μεγαλύτερα δωμάτια, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν πολύ μακριά μεταξύ τους.

 Κουζίνα σε σχήμα U

Αυτός ο τύπος κουζίνας είναι εξαιρετικά ευέλικτος. Ταιριάζει τέλεια τόσο σε μικρά όσο και σε μεγάλα σπίτια. Αποτελεί μια συμπαγή και πρακτική επιλογή γιατί προσφέρει αρκετό αποθηκευτικό χώρο και σας περιβάλει με πάγκους από τρεις πλευρές. Με αυτήν τη διάταξη, μπορούμε εύκολα να κάνουμε εναλλαγή μεταξύ νεροχύτη, φούρνου, εστιών και ψυγείου. Επομένως, αυτός ο τύπος σχεδίασης κουζίνας παρέχει αρκετό χώρο για την προετοιμασία του φαγητού.

Επιπλέον, διαχωρίζει τον χώρο μαγειρέματος, διαχωρίζοντάς τον οπτικά από τον υπόλοιπο χώρο. Αυτό είναι ιδιαίτερα πρακτικό για σπίτια με πολυλειτουργικό σαλόνι όπου γίνεται και μαγείρεμα. Σε ορισμένα μοντέλα θα μπορούσατε να τοποθετήσετε και μια νησίδα κουζίνας στη μέση, ώστε να μπορεί να χρησιμεύσει ως τραπέζι εργασίας, αλλά και ως γωνιά για τους καλεσμένους σας, που θα χαρούν να σας κάνουν παρέα όσο εσείς μαγειρεύετε.

Σε περίπτωση που αποφασίσετε για κουζίνα σε σχήμα U, πρέπει να προσέξετε με ποιον τρόπο θα σχεδιαστούν τα ντουλάπια, να λάβετε υπόψη τον τρόπο ανοίγματος και τις επιλογές αποθήκευσης. Σε μικρότερους χώρους, για παράδειγμα, το δάπεδο θα μπορούσε να φαίνεται πολύ κλειστό και θα μπορούσε επίσης να είναι άβολο να ανοίξετε δύο ντουλάπια ταυτόχρονα. Φυσικά, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

 Κουζίνα σε σχήμα G

Εδώ μιλάμε ήδη για αρκετό χώρο στον οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε τα πάντα. Αυτός ο τύπος κουζινών είναι η καλύτερη επιλογή για όποιον ανήκει στους γαστρονομικούς κύκλους. Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε εκατοστό χώρου με ζώνες μαγειρέματος, αυτή είναι η επιλογή σας. Ο σχεδιασμός σε σχήμα G προσφέρει περισσότερο χώρο για εργασία στην κουζίνα. Επιπλέον, έχετε περισσότερες επιλογές τόσο για αποθήκευση όσο και για περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές .

Ωστόσο, να θυμάστε όταν επιπλώνετε έναν μεγαλύτερο χώρο, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές περισσότερες λεπτομέρειες. Για να είναι όλα στη σωστή θέση και αρκετά άνετα για εσάς στη συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε πολύ προσεκτικά τις ανάγκες σας και είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

 Κουζίνα σε ευθεία γραμμή

Αυτό το είδος είναι από τα πιο δημοφιλή. Συνήθως έχετε έναν χώρο όπου μπορείτε να δημιουργήσετε την κουζίνα σας και αυτή η επιλογή θα εξυπηρετήσει όλες τις προσδοκίες σας. Είναι πρακτικό, συμπαγές και «προσαρμόζεται» εύκολα στο υπόλοιπο εσωτερικό του δωματίου. Τα μεγέθη ποικίλλουν από 1,5 έως 3 ή 4 μέτρα, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο – πρέπει οπωσδήποτε να τα προσεγγίσετε στο χιλιοστό. Θα μπορούσατε να επιλέξετε μια τόσο αρθρωτή κουζίνα που μπορείτε να «συναρμολογήσετε» από κατάλληλες μονάδες και έτσι θα έχετε μια εξαιρετική οικονομική λύση για το νέο σας σπίτι.

 Παράλληλη κουζίνα

Εάν έχετε ένα βαθύ δωμάτιο ή εσοχή, όπου είναι η μόνη σας επιλογή για ξεχωριστή κουζίνα, τότε αυτός ο τύπος είναι η σωστή λύση για το σπίτι σας. Τα ντουλάπια της κουζίνας βρίσκονται και στις δύο πλευρές του κεντρικού διαδρόμου, ο εξοπλισμός είναι συμπαγής και η λειτουργικότητα της κουζίνας είναι καθοριστικής σημασίας για το σχεδιασμό της. Εφόσον έχετε έναν ακρίβώς καθορισμένο χώρο και οι διαστάσεις δεν υπόκεινται σε διόρθωση, κάθε λεπτομέρεια πρέπει να βρίσκεται στη σωστή θέση. Για μερικούς ανθρώπους, αυτή η περίσταση μπορεί να είναι πολύ περιοριστική και να τους εμποδίζει να μαγειρεύουν σε μεγάλη κλίμακα. Για άλλους – άλλη μια πρόκληση για να ξεκλειδώσετε τη δημιουργικότητά τους. Προσδιορίστε τον εαυτό σας προτού κάνετε την επιλογή σας.

 Τι τύπο κουζίνας θα επιλέξετε για το καινούργιο σας σπίτι είναι μια σημαντική απόφαση που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργικότητα και την αισθητική του χώρου. Είτε έχετε μικρό είτε μεγάλο χώρο για επίπλωση, υπάρχει μια ποικιλία επιλογών που ταιριάζουν στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Φυσικά, οι συμβουλές ειδικών μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν με την τεχνογνωσία που χρειάζεστε. Όσο για την επιλογή σχεδίου, οι δυνατότητες είναι στη διάθεσή σας. Και μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία μαζί μας.

Ακολουθησε μας