ΤΙ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ 2024; | Vellea Home

 2024-01-26

ΤΙ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ 2024;

Από τα τέλη του περασμένου έτους, οι ειδικοί ανταγωνίζονται στις προβλέψεις τους για τις νέες τάσεις στο εσωτερικό το 2024. Η χρονιά υπόσχεται να είναι γεμάτη χρώματα και ποικιλία στυλ, με ένα ελαφρύ κλείσιμο του ματιού σε διαφορετικές περιόδους του παρελθόντος.

Εμπνευσμένα χρώματα εσωτερικού χώρου το 2024: Απαλές, γλυκές και τροπικές τάσεις

Τα απαλά και γλυκά ροδακινί και βερίκοκα είναι οι κυρίαρχες αποχρώσεις στις προβλέψεις για τις τάσεις του οικιακού χρώματος για το 2024. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Pantone Color Institute περιέγραψε το νέο χρώμα της χρονιάς, Peach Fuzz, ως «εκπέμπει ζεστασιά και μοντέρνα κομψότητα». Σημειώνουν την εμφάνισή του ως «τονωτική και φωτεινή στον τομέα της ευεξίας» και ως μια ζωντανή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά παστέλ. Το χρώμα της χρονιάς για το WGSN 2024, Apricot Crush, «μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με ουδέτερα και φυσικά χρώματα και είναι κατάλληλο για υφάσματα, γυαλί, προϊόντα μπάνιου και υπνοδωματίου», λέει ο Riberti.

Οι ειδικοί δίνουν επίσης προσοχή στους τυρκουάζ τόνους και τις δυνατότητες συνδυασμού τους με ροδακινί αποχρώσεις. Αυτοί οι συνδυασμοί δημιουργούν τροπικές αισθήσεις και προσκαλούν περισότερη ελευθερία στην επίπλωση.

Експертите обръщат внимание и на тюркоазените тонове и възможностите за комбиниране с прасковените нюанси. Тези съчетания създават тропически усещания и приканват към повече размах и свобода в обзавеждането.

Μια συμφωνία απο μέταλλα: Μια επιστροφή στα κλασικά στη διακόσμηση του σπιτιού

Η επιστροφή στα βασικά όπως το χρώμιο, το ατσάλι και το αλουμίνιο συγκαταλέγονται στις κορυφαίες τάσεις της διακόσμησης του σπιτιού για το 2024. Ορισμένοι ειδικοί το βλέπουν ως φυσική συνέπεια της υπερφόρτωσης των γήινων τόνων στις αρχές της δεκαετίας του '20. Οι μεταλλικές επικαλύψεις δεν είναι πλέον χαρακτηριστικό της βιομηχανίας μόνο. Μάλιστα, λόγω της ανακλαστικής τους επίδρασης, τα μέταλλα έχουν την ικανότητα να «ενισχύουν» την ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε ένα δωμάτιο.

 

Έμπνευση από τα κοσμήματα: Έντονες αποχρώσεις και στυλ στο σχεδιασμό του σπιτιού

Οι πλούσιες αποχρώσεις των πολύτιμων λίθων δίνουν στην παλέτα των τάσεων του σχεδιασμού του 2024 μια αίσθηση βελούδινου μυστηρίου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται εν μέρει στην πρόσφατη κυριαρχία των ουδέτερων χρωμάτων στο εσωτερικό. Η χρονιά είναι πολλά υποσχόμενη για τους πιο τολμηρούς. Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο τα χρώματα στα σπίτια τους και τείνουν να πειραματίζονται με αυτά. Οι αποχρώσεις κοσμημάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της αλλαγής. Ως έκφραση ευεξίας και ευημερίας, αυτές οι αποχρώσεις μπορούν να συμπεριληφθούν ως προφορά ή ως το κέντρο ενός χώρου.

Ας λάβουμε υπόψη το κεχριμπαρένιο χρώμα - μια εντυπωσιακή και πολυλειτουργική απόχρωση, εξαιρετικά κατάλληλη για να υπάρχει στην τραπεζαρία σας. Και επίσης το σμαραγδένιο πράσινο, που μπορεί να γίνει μια στιλάτη αντίστιξη στο σαλόνι σας, με τη μορφή γωνιακό καναπέ ή καναπέ.

Μαγεία χρωμάτων στο σπίτι : Ρομαντικές ιδέες σχεδίασης για

 το 2024

Ο ρομαντισμός δεν είναι μόνο για τον 19ο αιώνα ή τη δεκαετία του 1980. Έχουμε συνηθίσει να ορίζουμε το ρομαντικό σχέδιο ως την κλισέ ενσάρκωση της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Έχει όμως να μας προσφέρει πολλά περισσότερα από το κόκκινο, το ροζ, τις κορδέλες και τη δαντέλα. Μάλιστα, οι ειδικοί μας ανοίγουν την πόρτα με μια εξτραβαγκάντζα από μεγάλα ανθισμένα λουλούδια. Από τα μαξιλάρια και τα κλινοσκεπάσματα μέχρι τα χαλιά, βλέπουμε τη βοτανική έμπνευση να εισχωρεί σε όλα τα υφάσματα. Φέτος, τα έντονα χρώματα και ο φλοράλ μαξιμαλισμός θα διεκδικήσουν τη θέση τους στο εσωτερικό χωρίς συμβιβασμούς.

Αλλά ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται μόνο στα λουλούδια. Η νοσταλγία για το παρελθόν και η λαχτάρα για αγάπη και ευτυχία αντικατοπτρίζονται επίσης σε μια σειρά από αντικείμενα με τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας, όπως κηροπήγια, αμπαζούρ, ειδώλια και βάζα.

Στυλ και ελευθερία στο σπίτι: Αλλαγές εσωτερικού για μέγιστη ικανοποίηση

Δεν είναι μόνο σημαντικό τι να συμπεριλάβετε, αλλά και τι να αποκλείσετε από το εσωτερικό του σπιτιού σας. Όπως ήδη αναφέρθηκε, το 2024 θα μας φέρει μεγάλη ελευθερία και συνδεσιμότητα, τουλάχιστον σύμφωνα με τους ειδικούς εσωτερικών χώρων. Γι' αυτό καλό είναι να αποχαιρετάμε ό,τι είναι σε απόλυτη τάξη. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, ακολουθήστε μερικούς απλούς κανόνες επίπλωσης και voila – έχετε ένα δωμάτιο με έναν κομψό συνδυασμό επίπλων που δεν είναι καν από μια σειρά. Γι' αυτό όμως αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια και το δωμάτιο φωτίζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Τα έπιπλα με μία μόνο λειτουργία δεν είναι πλέον στη μόδα. Γι' αυτό οι σχεδιαστές είναι όλο και πιο εφευρετικοί στην προσπάθειά τους να μας εξοικονομήσουν χρόνο και χώρο. Σκεφτείτε τι καταλαμβάνει πολύ χώρο στο σπίτι και ταυτόχρονα δεν είναι πολυμορφικό.

Εάν θέλετε να βελτιστοποιήσετε το χώρο στο σαλόνι, γιατί να μην εξετάσετε ένα πολυλειτουργικό επεκτάσιμο τραπέζι του καφέ που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε τραπεζαρία όταν θέλετε; Απλά σκεφτείτε – ένα τραπέζι για να αντικαταστήσει δύο σε ένα δωμάτιο! Και αυτό αν δεν είναι χακάρισμα!

Το νέο έτος 2024 μας ωθεί και πάλι να δημιουργήσουμε δυναμικά  μια δόση δημιουργικότητας. Η ελευθερία στη λήψη αποφάσεων

 συνεπάγεται περισσότερες δυνατότητες, αλλά οι παγκόσμιες τάσεις έχουν επίσης κάτι να μας διδάξουν για να συμβαδίζουμε με τη νέα εποχή.

Ακολουθησε μας