ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 2022 ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ INTERIOR DESIGN | Vellea Home

 2022-01-18

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 2022 ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ INTERIOR DESIGN

Κάθε χρόνο, το Pantone Color Instituteσυνεργάζεται με παγκόσμιες μάρκες για να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τη δύναμη, την ψυχολογία και το συναίσθημα του χρώματος στη σχεδιαστική στρατηγική του. Παραδοσιακά, το ινστιτούτο καθορίζει το φαβορί του, το οποίο και καθορίζει την παγκόσμια τάση στην επιλογή και τον συνδυασμό χρωμάτων, τόσο στη μόδα όσο και στη διακόσμηση του σπιτιού.

Γνωρίστε το νέο χρώμα της Pantone για το 2022, του οποίου η τολμηρή παρουσία, ενθαρρύνει την προσωπική εφευρετικότητα και δημιουργικότητα - PANTONE 17-3938VeryPeri.

Περισσότερα για το Very Peri - το χρώμα του παγκόσμιου τρόπου ζωής

Σε πλήρη αρμονία με την παγκόσμια αλλαγή, την έντονη περίοδο απομόνωσης και τη συγχώνευση του πραγματικού με τον ψηφιακό τρόπο ζωής, το νέο Very Peri ενθαρρύνει την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας και μας παρουσιάζει το μέλλον με ένα καινούργιο φως δυνατοτήτων. Ο εικονικός χώρος έχει αρχίσει να ξυπνά την εφευρετικότητά μας και να μας ενθαρρύνει να δημιουργήσουμε νέα χρώματα και συνδυασμούς. Το Very Peri δείχνει πώς η σύγχρονη ζωή είναι μια συμβίωση μεταξύ του πραγματικού και του ψηφιακού κόσμου, στην οποία ο καθένας μας δημιουργεί με αδιάκοπη δύναμη της σκέψης και της δημιουργικότητας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το χρώμα του 2022 στο εσωτερικό σας χώρο:

Για να είστε μέσα στις νέες τάσεις και να βεβαιωθείτε ότι είστε στο σωστό δρόμο στην επιλογή των χρωματικών συνδυασμών, η Pantone παρουσιάζει τέσσερις χρωματικές παλέτες, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος του 2022 Very Peri.

1. Ο πρώτος συνδυασμός ονομάζεται Balancing act και εκφράζει την ισορροπία μεταξύ των ζεστών χρωμάτων της φύσης και των ψυχρών υποστηρικτικών αποχρώσεων.

2. Με τον δεύτερο συνδυασμό Wellspring, η αναφορά στην αρμονική σύνδεση με τη φύση και τον αντίκτυπό της στις λύσεις της εσωτερικής διακόσμησης είναι ακόμα πιο απτή. Το Wellspring είναι ένα μείγμα αποχρώσεων του πράσινου, που εκφράζει την απαλότητα και τη σύνδεσή του με τη γη, ενώ σε συνδυασμό με το Very Peri φτάνει στην αποκορύφωσή του.

3. Στον τρίτο συνδυασμό The Star of the show, το χρώμα του 2022 δείχνει τη δυναμική του φύση, ξεχωρίζοντας ανάμεσα στα άλλα χρώματα, που μάλλον υποστηρίζουν και συμπληρώνουν το βασικό χρώμα και τον ρόλο του Very Peri, φέροντας ένα εκλεπτυσμένο μήνυμα της διαχρονικής κομψότητας.

4. Ήρθε η ώρα να βάλετε περισσότερη διάθεση με το τέταρτο μέρος της παλέτας Pantone που ονομάζεται Amusements. Είναι μια έκφραση με ιστορίες διασκέδασης και αυθορμητισμού, συνυφασμένες με τις διαβεβαιώσεις του Very Peri. Ένας συνδυασμός που σε κάνει να πειραματίζεσαι και να δίνεις τη θέση σου στη χαρά σε όλες τις χρωματικές του αποχρώσεις.

Τρεις υπέροχες λύσεις εσωτερικού χώρου για το 2022

Νοσταλγία και αναμνήσεις

Η χρωματική παλέτα αντλεί έμπνευση και μνήμες από τις δεκαετίες του '60 και του '70 του περασμένου αιώνα. Μια εποχή γεμάτη με επαναστατική, παιχνιδιάρικη και αισιόδοξη διάθεση, ιδανική ως τρόπος απόδρασης από το παρόν. Σε περιόδους πανδημίας, διακρίσεων και κλιματικής αλλαγής, η επιστροφή στο παρελθόν δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας σε ένα οικείο και προστατευμένο μέρος.

Οι ζεστοί γήινοι τόνοι συνεχίζουν να υπαγορεύουν την τάση στην επιλογή των χρωμάτων μεταξύ των σχεδιαστών, που διαμορφώθηκε πέρυσι. Επιλέγοντας αποχρώσεις του καμένου πορτοκαλιού, του μπεζ, των φυσικών πρασίνων και των απαλών ουδέτερων χρωμάτων συνδυασμένα σε υγρά σχήματα και τολμηρά γεωμετρικά σχέδια, σίγουρα θα μεταμορφώσετε το πνεύμα αυτών των δύο δεκαετιών. Εδώ, το χρώμα που δίνει τον κύριο τόνο του εσωτερικού χώρου είναι το Pantone Orange Ocher, και μπορεί να συνδυαστεί με χρώματα όπως Pantone Olive Branch, Pantone Baby’s Breath και Pantone Sheepskin.

Η αναβίωση του Y2k

Και πάλι νοσταλγία για το πρόσφατο παρελθόν, αυτή τη φορά η έμπνευση προέρχεται από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και τις αρχές του 2000 - τις δεκαετίες της χιλιετίας και τις γενιές Z, που χαρακτηρίζονται από την έλευση του Διαδικτύου. Αυτό το ξεχωριστό στυλ είναι ένας συνδυασμός χιλιετίας ποπ κουλτούρας και τεχνολογικών προόδων, όπως το πρώτο iPod που άλλαξε εντελώς μια εποχή. Εδώ είναι τα χρώματα της ροζ τσιχλόφουσκας Pantone Aurora Pink, του ντελικάτου λιλά Pantone Purple Rose και του όμορφου και λαμπερού μπλε του Pantone Ibiza Blue, και για να τονίσουμε τις λεπτομέρειες - κλασικό μαύρο.

Ζεν ηρεμία

Και για να δούμε μπροστά στο μέλλον, αντλούμε έμπνευση από την Ανατολή. Αναφερόμενοι στη νέα μινιμαλιστική αισθητική, δίνουμε σημασία σε απλά και γεωμετρικά σχήματα μαζί με ακατέργαστα και φυσικά υλικά όπως ο πηλός, η πλιθιά και το παραμορφωμένο ξύλο.

Ο λεγόμενος νέος μινιμαλισμός στην εσωτερική διακόσμηση σχετίζεται με τη φιλοσοφία να διατηρείτε μόνο τα απαραίτητα στο σπίτι σας και να του δίνετε την ευκαιρία να εκφράσει την ατομικότητά του με βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Εδώ δεν αναζητούμε την τελειότητα, αλλά προσπαθούμε να δώσουμε μια φυσική έκφραση σε αντικείμενα, έπιπλα και αξεσουάρ, όπως στην ιαπωνική αντίληψη του wabi-sabi και στην τεχνική των κεραμικών kintsugi. Ανοίξτε τη φαντασία σας στις αποχρώσεις του παστέλ πράσινου, του καφέ, του μαύρου και του αρχαίου λευκού. Η Pantone μπορεί να σας προσφέρει τον ακόλουθο συνδυασμό: Pantone Green Lily, Pantone Olive Green, Pantone Perfectly Pale και Pantone Inkwell.

Και επειδή εμείς στα Έπιπλα Videnov λατρεύουμε τα χρώματα και εκφράζουμε τη διάθεσή μας μέσα από αυτά, ετοιμάσαμε διάφορες χρωματικές προτάσεις με τις οποίες μπορείτε να ανανεώσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας με τις τρέχουσες τάσεις του 2022. Μπορείτε να τα βρείτε στο site μας στις παρακάτω κατηγορίες:

Ακολουθησε μας