ΠΩΣ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ 2024 ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ PANTONE | Vellea Home

 2024-01-26

ΠΩΣ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ 2024 ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ PANTONE

Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Χρώματος Pantone εξέφρασαν και φέτος τα μηνύματά τους στον κόσμο, επιλέγοντας το Peach Fuzz ως χρώμα της χρονιάς 2024 - ένα βελούδινο απαλό ροδακινί του οποίου το πνεύμα του εμπλουτίζει την καρδιά, το μυαλό και το σώμα. Αυτή η απόχρωση ανάμεσα στο ροζ και το πορτοκαλί είναι με αριθμό 13-1023 στη χρωματική παλέτα και είναι σίγουρα μια έντονη αντίθεση με το περσινό φωτεινό και πλούσιο Viva Magenta.

Η νέα εκλεπτυσμένη προσφορά φέρνει μια αίσθηση ευγένειας και τρυφερότητας, μεταφέροντας την επιθυμία για φροντίδα και κοινή χρήση. Είναι ταυτόχρονα φρέσκο, άνετο, γοητευτικό και αισθησιακό. Είναι αρμονικό γιατί μπορεί να συνδεθεί σε έναν κομψό συνδυασμό με σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα, όσο διαφορετικό κι αν είναι. Αυτό ακριβώς είναι ένα από τα κύρια μηνύματά του - για συνέχεια και κατανόηση μεταξύ μας.

Επομένως, πώς να χρησιμοποιήσετε το χρώμα στον κόσμο της μόδας, της τέχνης, του χώρου πολυμέσων και άλλων, οι ειδικοί έχουν ετοιμάσει λεπτομερείς οδηγούς για συνδυασμούς χρωμάτων. Ωστόσο, θα σας πούμε λίγα περισσότερα για το πώς να χρησιμοποιήσετε το Peach Fuzz στα έπιπλα του σπιτιού σας.

«Μια ζεστή ροδακινί απόχρωση φωλιασμένη απαλά ανάμεσα στο ροζ και το πορτοκαλί, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz  μας εμπνέει να ευθυγραμμιστούμε ξανά, ενσταλάσσοντας μια ατμόσφαιρα ηρεμίας, προσφέροντάς μας ένα μέρος για να νιώθουμε, να θεραπεύουμε και να ευδοκιμούμε, είτε περνάμε χρόνο με τους άλλους η αφιερώνουμε χρόνο να απολαύσουμε τη στιγμή μόνοι μας », λέει η Leatrice Eisemann, εκτελεστική διευθύντρια του Pantone Color Institute.

Το χρώμα  κλείνει ελαφρά το μάτι στο παρελθόν με λαχτάρα για ρετρό εσωτερικούς χώρους, αλλά είναι επίσης αρκετά «ανοιχτό» και «αποδεκτικός» για το νέο, προσφέροντας απίστευτες λύσεις για την επίπλωση και τη μεταμόρφωση κάθε σπιτιού. Αυτή η απόχρωση αντιπροσωπεύει την τέλεια ισορροπία μεταξύ ζεστού και ψυχρού, καθιστώντας την το τέλειο χρώμα έμφασης για σχεδόν κάθε χρωματική παλέτα.

Ξεκινήστε τονίζοντας τους τοίχους του σπιτιού σας

 Αυτό το αποκορεσμένο χρώμα πρόκειται να γίνει μια από τις τάσεις της εσωτερικής βαφής για το 2024. Αυτή η νόστιμη δόση ροδάκινου μπορεί να είναι μια έμφαση σε οποιοδήποτε δωμάτιο βάφοντας μόνο έναν από τους τοίχους ή καλύπτοντάς τον με αντίστοιχη ταπετσαρία. Σωστή θα είναι και η απόφαση να βάψετε ένα ολόκληρο δωμάτιο σε αυτό, γιατί η απαλότητά του θα συνδυαστεί σχεδόν με τα πάντα.

Πειραματιστείτε με μαλακά και άνετα έπιπλα και αξεσουάρ Αναμφίβολα, ο ευκολότερος τρόπος για να ενσωματώσετε ένα νέο χρώμα έμφασης σε οποιοδήποτε δωμάτιο είναι να αναζητήσετε απλά νέα μαλακά έπιπλα. Μπορεί να είναι μια άνετη πολυθρόνα ή καναπές, καρέκλες τραπεζαρίας με νέες επενδύσεις στο χρώμα «χνούδι ροδακίου» ή ακόμα και ένα εντελώς νέο σετ σαλονιού.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για μικρότερες δόσεις αυτού του χρώματος, θα μπορούσατε να διακοσμήσετε με διακοσμητικά μαξιλάρια, ριχτάρια και τραπεζομάντιλα. Οι ειδικοί προτείνουν υφάσματα με διακριτική απαλότητα και αίσθηση πολυτέλειας όπως βελούδο, σουέτ, καπιτονέ και αφράτες υφές.

Πάρτε το χρόνο σας και μεταμορφώστε τα υφάσματα στο σπίτι σας με τις ζεστές αποχρώσεις του Peach Fuzz. Θα ήταν πιο εύκολο να ξεκινήσετε από τα υπνοδωμάτια φωτίζοντας τα με νέα σετ κλινοσκεπασμάτων. Αλλάζοντας τα κλινοσκεπάσματα, μπορείτε να ανανεώσετε το συνδυασμό χρωμάτων και να ανανεώσετε τη συνολική εμφάνιση της κρεβατοκάμαρας. Συμπληρώστε το εσωτερικό με μια απαλή κουβέρτα, στην οποία μπορείτε να ξαπλώσετε ανά πάσα στιγμή για ένα σύντομο διάλειμμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να χρειάζεται να ξεστρώνετε όλο το κρεβάτι το κρεβάτι.

Αν θέλετε να καλωσορίσετε το Peach Fuzz, αλλά με μοντέρνο τρόπο που θα φέρει φρεσκάδα και ατομικότητα στη διακόσμησή σας, επιλέξτε ένα κομψό έπιπλο όπως μια συρταριέρα, μια καρέκλα ή ένα μπουντουάρ σε αυτό το χρώμα. Αυτός ο ευχάριστος ροδακινί τόνος είναι αρκετός για να προσθέσει χαρακτήρα χωρίς να δείχνει υπερβολικός.

Προσθέστε άνεση και ζεστασιά στο πάτωμά σας

Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του σπιτιού, το χαλί είναι ένας τρόπος για να εκφράσετε πλήρως τον εαυτό σας και το γούστο σας. Μπορεί να είναι η έμφαση που φέρνει μια δόση στυλ στο δωμάτιο χωρίς να δεσμεύεται με υψηλή τιμή.

Επειδή το δάπεδο είναι μια λειτουργική και δαπανηρή επένδυση, συχνά τείνουμε να παίρνουμε τους λιγότερους κινδύνους με τις επιλογές χρωμάτων, και είναι κατανοητό. Αλλά με το χαλί, μπορείτε να προσθέσετε όση ατομικότητα και τόνους θέλετε, και μπορείτε να το αλλάξετε ανά πάσα στιγμή.

Το θάρρος και οι αποφάσεις για αλλαγή είναι δικά σας και οι δημιουργικές προτάσεις δικές μας!

Το νέο χρώμα του 2024 μας φέρνει μια απαλή ελαφρότητα και αιθέρια παρουσία που μας ανεβάζει στο μέλλον. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Pantone, με πολλή δουλειά και έρευνα, έφτασαν σε αυτή την απόχρωση του ροδάκινου, που θα φέρει μια αίσθηση κοινότητας, μοιράσματος και ενσυναίσθησης.

 

Ακολουθησε μας