ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ - 5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ | Vellea Home

 2024-02-16

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ - 5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Στην εποχή των κρύων βραδιών και ημέρες μικρής διάρκειας, συχνά ονειρευόμαστε να χωθούμε κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα του κρεβατιού και να μείνουμε εκεί μέχρι να έρθει η άνοιξη. Γι' αυτό το υπνοδωμάτιο είναι ένα από τα σημαντικά μέρη αυτή την εποχή του χρόνου. Για να το κάνετε ακόμα πιο ιδιαίτερο, αναζητήστε τρόπους για να δημιουργήσετε περισσότερη άνεση στο δωμάτιο.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές εσωτερικής διακόσμησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως σημείο εκκίνησης.

Το κομοδίνο: Λειτουργικό και πρακτικό

Το κομοδίνο υπάρχει ως αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε υπνοδωμάτιο. Μπορεί να είναι μια λεπτομέρεια ενός σετ κρεβατοκάμαρας, μια μεμονωμένη σχεδιαστική λύση ή απλώς ένα τραπεζάκι. Το σημαντικότερο είναι αυτό το έπιπλο να σας παρέχει άνεση. Οπότε, πριν πάτε για ψώνια, σκεφτείτε σε τι θα το χρησιμοποιούσατε. Μερικοί άνθρωποι απλώς θα άφηναν το τηλέφωνό τους από πάνω και ένα ποτήρι νερό, αλλά άλλοι θα το τακτοποιούσαν προσεκτικά με βιβλία, γυαλιά, ένα νυχτερινό φωτιστικό, φάρμακα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Υπάρχουν μοντέλα που είναι αρκετά πρακτικά και προσφέρουν διάφορες επιλογές αποθήκευσης. Άλλωστε, το κομοδίνο είναι ό,τι πιο κοντινό σε εσένα, και όταν σου παρέχει τις ανέσεις που χρειάζεσαι, δεν μπορεί παρά να επηρεάσει τον τρόπο που νιώθεις στην κρεβατοκάμαρά σου. Προσθέστε ένα αρωματικό κερί ή ένα αγαπημένο αντικείμενο και θα φωτίσετε ακόμα περισσότερο τον χώρο δίπλα στο κρεβάτι σας.

Χαμηλός φωτισμός: Το μυστικό ενός ζεστού υπνοδωματίου

Ο φωτισμός που επιλέγετε για το υπνοδωμάτιό σας παίζει σημαντικό ρόλο για την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Εδώ θέλετε να ξεκουραστείτε μετά από μια κουραστική μέρα, να χαλαρώσετε με ένα βιβλίο στο χέρι ή απλά να ξαπλώσετε έστω και για λίγο. Όταν η ροή του φωτός δεν είναι ισχυρή και άμεση, το δωμάτιο γίνεται πιο άνετο. Η επίδραση του χαμηλού φωτισμού μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Ένα από αυτά είναι να βασιστείτε μόνο σε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό με  μεγάλο αμπαζούρ. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο απαλό και φυσικό φως με μερικά αναμμένα κεριά.

Ένας άλλος τρόπος είναι να τοποθετήσετε φωτιστικά τοίχου και να ανάψετε μόνο μερικά από αυτά. Έτσι, θα φωτίσετε μόνο μερικά σημεία του δωματίου και όπου βρίσκεστε, θα είναι χαμηλό και ήρεμο.

Κουβέρτες και μαξιλάρια: Ζεστασιά και απαλότητα στην κρεβατοκάμαρα

Έχουμε ήδη αναφέρει την απαλότητα και την άνεση που αναζητούμε στην κρεβατοκάμαρα. Τα παπλώματα και οι ζεστές αφράτες κουβέρτες είναι τα πιο περιζήτητα αξεσουάρ τον χειμώνα. Εάν αποφασίσετε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα, δεν θέλετε να στρώσετε ολόκληρο το κρεβάτι για ύπνο, ένα ριχτάρι κοντά και ένα άνετο διακοσμητικό μαξιλάρι θα κάνουν εξαιρετική δουλειά. Επιπλέον, θα συμπληρώσουν τη διακόσμηση του δωματίου και θα προσθέσουν μια δόση κομψότητα.

Μην ξεχάσετε να επιλέξετε κατάλληλο σετ σεντόνια και μαξιλαροθήκες. Επιλέξτε ποιοτικά υφάσματα σε σχέδια κατάλληλα για την εποχή.

Μια μικρή βιβλιοθήκη στην κρεβατοκάμαρα: Φέρτε στυλ και ατομικότητα

Εκτός από χώρο ύπνου, το υπνοδωμάτιο μας παρέχει και μια γωνιά για ξεκούραση και διάβασμα. Τα βιβλία είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο απόσπασης της προσοχής και χαλάρωσης στο σπίτι. Ακόμη και η απλή παρουσία τους στο δωμάτιο μπορεί να σας ηρεμήσει. Για ευκολία και περισσότερη άνεση, εγκαταστήστε μια μικρή βιβλιοθήκη με αγαπημένα βιβλία και αντικείμενα. Έτσι θα έχετε πάντα ένα καλό διάβασμα κοντά σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ράφι τοίχου ή μια μεγαλύτερη εταζέρα. Μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε με αντικείμενα ή μικρά φυτά εσωτερικού χώρου. Οι κορνίζες είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη σε αυτό το μέρος του εσωτερικού.

Ταπετσαρισμένα Έπιπλα: Κομψή σχεδίαση και άνεση στην κρεβατοκάμαρα

Ενώ στα άλλα δωμάτια μπορούμε και με  πιο καθαρό σχέδιο όσον αφορά τα υλικά, στο υπνοδωμάτιο μπορούμε να προσθέσουμε απαλότητα. Και δεν είναι μόνο στα παπλώματα . Ένα από τα ελκυστικά αξεσουάρ τον τελευταίο καιρό είναι τα ταπετσαρισμένα  κεφαλάρια. Είναι εξαιρετικά μοντέρνες και φρέσκες προσθήκες σχεδιασμού σε κάθε υπνοδωμάτιο. Διατίθενται σε διάφορα σχέδια, αλλά συχνά αποτελούν μέρος από τα ταπετσαρισμένα κρεβάτια. Δημιουργούν άνεση και στήριξη για την πλάτη όταν θέλουμε να καθίσουμε στο κρεβάτι πριν κοιμηθούμε. Δίνουν επίσης κομψότητα και ακόμη και μια νότα αριστοκρατίας σε όλο το δωμάτιο.

Τα επενδυμένα μπαούλα δεν είναι μόνο η τελευταία τάση, αλλά και εξαιρετικά πρακτικά αξεσουάρ για την αποθήκευση των παπλωμάτων και των μαξιλαριών σας. Τοποθετήστε τα κομψά μπροστά από το κρεβάτι σας ή κάτω από το παράθυρο, δημιουργώντας έναν άνετο χώρο χαλάρωσης με πρόσθετα διακοσμητικά μαξιλάρια.

Εάν έχετε αρκετό χώρο, θα μπορούσατε επίσης να συμπεριλάβετε μια πολύχρωμη και άνετη ταπετσαρισμένη πολυθρόνα. Αφήστε τα χρώματά της να την ξεχωρίσουν από όλα τα άλλα έπιπλα του δωματίου. Μπορντό, λουλουδάτο ή σκόνη από φύλλα τριαντάφυλλου - βασιστείτε στη φαντασία σας!

Τέλος, θα σας πούμε ότι όλα τα «cozy» έπιπλα και αξεσουάρ μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματά μας ή στην ιστοσελίδα μας. Εξασφαλίστε άψογη άνεση στο σπίτι με νέες ιδέες και ανανεωμένο εσωτερικό με την Vellea Home!

Ακολουθησε μας