ΤΑ ΚΟΜΟΔIΝΑ – ΛΕΠΤΟΜEΡΕΙΑ Η ΑΝAΓΚΗ | Vellea Home

 2022-05-17

ΤΑ ΚΟΜΟΔIΝΑ – ΛΕΠΤΟΜEΡΕΙΑ Η ΑΝAΓΚΗ

Ενδιαφέροντα έπιπλα είναι τα κομοδίνα.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο - τα κομοδίνα εδώ και πολύ καιρό δεν είναι αυτό που ήταν. Δεν παίζουν πλέον δευτερεύοντα ρόλο στο εσωτερικό, αλλά αποτελούν σημαντικό μέρος των επίπλων του υπνοδωματίου. Οι άνθρωποι αγοράζουν κομοδίνα στις περισσότερες περιπτώσεις παραδοσιακά για να έχουν ένα πλήρες "σετ κρεβατοκάμαρας". Όμως τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος του κομοδίνου γίνεται ολοένα και πιο βασικός για την επιθυμητή άνεση και την επίτευξη περισσότερης αισθητικής.

Πώς να επιλέξετε τα σωστά κομοδίνα?

Είτε επιπλώνετε ένα άδειο δωμάτιο είτε αντικαθιστάτε μέρος των επίπλων στην κρεβατοκάμαρά σας, για να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα για αυτό, πρέπει πρώτα να διευκρινίσετε ποιος θα είναι ο σκοπός κάθε επίπλου ή αντικειμένου που θα περιλαμβάνω. Μερικοί εκτελούν αποκλειστικά και μόνο πρακτικό ρόλο, άλλοι δημιουργούν τόνους στο δωμάτιο και άλλοι συνδυάζουν αυτούς τους ρόλους.

Με τη σωστή επιλογή κομοδίνου, είναι πολύ πιθανό και ακόμη και επιθυμητό να αναζητήσετε επιλογές που συνδυάζουν διάφορους τύπους πλεονεκτημάτων. Αυτή είναι μια καλή προσέγγιση, ειδικά όταν δεν έχετε αρκετό χώρο. Δυστυχώς, η σύγχρονη κατασκευή χτίζει μικρά υπνοδωμάτια και πρέπει να είναι πρακτικά επιπλωμένα. Σε αυτή την περίπτωση προτείνουμε κομοδίνα με αρκετά ράφια και συρτάρια, καθώς και επιφάνεια για πράγματα όπως τηλέφωνο, βιβλίο, φλιτζάνι. Μπορούν επίσης να είναι προέκταση του κεφαλιού του κρεβατιού με νυχτερινά φωτιστικά να κρέμονται πάνω του. Εξαιρετικά μοντέρνα είναι τα κρεβάτια πλατφόρμας, τα οποία δεν έχουν ξεχωριστά κομοδίνα και αποτελούν μέρος του ίδιου του κρεβατιού.

Μη διστάσετε να επιλέξετε κομοδίνα που δεν αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σετ κρεβατοκάμαρας και διαφέρουν σε τύπο και σχέδιο από άλλα έπιπλα του δωματίου. Αντίθετα - με αυτόν τον τρόπο θα έχετε το επιθυμητό και πρακτικό κομοδίνο, το οποίο θα δημιουργήσει μια υπέροχη προφορά στην κρεβατοκάμαρά σας. Θα είναι ακόμα πιο υπερβολικό να έχετε δύο διαφορετικά κομοδίνα - για εκείνον και για εκείνη. Γιατί όχι? Εφόσον πλέον έχουμε την ευκαιρία να κοιμόμαστε σε ξεχωριστά μονά στρώματα, λόγω των ατομικών αναγκών του καθενός , γιατί να μην είναι και τα έπιπλά μας σχεδιασμένα για τον καθένα μας; Φυσικά, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι αυτό θα μας πάρει περισσότερο χρόνο και πιθανότατα χρήματα.

Αν όμως αναζητάτε έτοιμες λύσεις και κυρίως - έχετε αρκετό χώρο στο δωμάτιο, η επιλογή του σετ κρεβατοκάμαρας είναι κατάλληλη για εσάς. Και εδώ οι επιλογές είναι αρκετά διαφορετικές όσον αφορά την πληρότητα του σετ. Μπορείτε να πάρετε μόνο ένα κρεβάτι με δύο κομοδίνα, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε την ίδια ντουλάπα, συρταριέρα ή συρταριέρα. Για ποικιλία και δημιουργία πινελιών, διακοσμήστε με ενδιαφέροντα κλινοσκεπάσματα, διακοσμητικά μαξιλάρια και φωτιστικά.

Το κομοδίνο ως έμφαση στο εσωτερικό - οι τάσεις του 2022

Όπως είπαμε, τα κομοδίνα είναι εδώ και καιρό κάτι περισσότερο από πρακτικά έπιπλα στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας. Συχνά γίνονται ένα μέσο για να φέρουν περισσότερη εκκεντρικότητα και στυλ στο δωμάτιο. Γι' αυτό είναι αποκύημα της φαντασίας των σχεδιαστών και αντικαθίστανται από έπιπλα και είδη για διάφορους σκοπούς, όπως βαλίτσες, γλάστρες, ρετρό τραπέζια και μπουντουάρ, καλάθια. Χρησιμοποιούνται επίσης σε συνδυασμό διαφορετικών υλικών, υφών και χρωμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν καθρέφτες, στρογγυλεμένες επιφάνειες, γυαλί και ορείχαλκο, ασυνήθιστη γεωμετρία και ρετρό στοιχεία.

Ο συνδυασμός διαφορετικών στυλ είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Το μέταλλο, το ξύλο, το δέρμα και τα υφάσματα είναι μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιούνται συνήθως. Οι σύγχρονες προσφορές περιλαμβάνουν συνδυασμό ταπετσαρισμένου κρεβατιού με κομοδίνο από μασίφ ξύλο σε ρετρό στυλ.

Μια άλλη τάση στο εσωτερικό είναι η εισαγωγή μιας ποικιλίας στυλ εμπνευσμένων από το παρελθόν. Γι' αυτό το vintage, το ρετρό, το μπαρόκ, το shabby chic και το industrial στυλ είναι εξαιρετικά κατάλληλα για το κομοδίνο σου και αυτό σίγουρα σου εγγυάται ένα μοντέρνο design. Η γοητεία του παρελθόντος μπορεί να εκδηλωθεί, για παράδειγμα, με μια επίστρωση από άβαφο και χοντροκομμένο ξύλο, εφέ παλαίωσης και διακοσμητικά, ψηλά πόδια ή σκούρα μεταλλικά εξαρτήματα.

Επίσης, το κομοδίνο μπορεί να παίξει το ρόλο του μπουντουάρ στην κρεβατοκάμαρα. Σκεφτείτε λοιπόν την τοποθεσία του και τις ευκαιρίες που προσφέρει. Εάν ζείτε σε στούντιο ή διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, επιλέξτε ένα κομοδίνο σε ουδέτερο στιλ ή απλώς αντικαταστήστε το με άλλα έπιπλα που εκτελούν την ίδια λειτουργία, αλλά έχουν περισσότερα οφέλη ως αποθηκευτικός χώρος, μεγαλύτερη επιφάνεια. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνουμε ράφια / εταζέρες ή ντουλάπια πάνω από το κρεβάτι, καθώς και πρακτικά σκαμπό και όρθια έπιπλα.

Μην υποτιμάτε την επιλογή του κομοδίνου. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μπορείτε να βασιστείτε στην ποικιλομορφία του στυλ και στις πρακτικές λύσεις χωρίς να ανησυχείτε για τον κίνδυνο να το παρακάνετε. Με περισσότερη φαντασία και μια δόση εκκεντρικότητας, το κομοδίνο μπορεί να γίνει το μικρό κόσμημα της κρεβατοκάμαρας σας - μια ντιζάιν προφορά και όχι μόνο. Για έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στις προσφορές μας!

Ακολουθησε μας