ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΠΛΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ | Vellea Home

 2023-08-11

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΠΛΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ

Το θέμα της επίπλωσης του παιδικού δωματίου είναι πάντα επίκαιρο διότι τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και αλλάζουν. Οι ανάγκες τους επίσης αλλάζουν και εμφανίζονται νέες, χρειάζεται να υπάρχουν και κάποιες ανέσεις για εσάς ως γονείς - εξάλλου, μοιράζεστε ένα κοινό σπίτι με τα παιδιά σας.

Το παιδικό δωμάτιο δεν είναι απλώς ένα υπνοδωμάτιο, είναι πολύ περισσότερο για το μικρό σας: το προσωπικό του καταφύγιο και γιατί όχι το φρούριο του. Το παιδί ξεκουράζεται, διαβάζει και διασκεδάζει στο δωμάτιό του, όμως με κάθε ηλικία να προκύπτει με άλλες ατομικές ανάγκες. Για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας αισθάνεται άνετα στο δικό του δωμάτιο, πρέπει να λάβετε υπόψη τις προσωπικές του επιθυμίες και τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας του...

Για το παιδί από 0 έως 6 ετών

Όταν ο μικρός μας κληρονόμος κάνει τα πρώτα του βήματα στο σπίτι, καλό είναι να του διμιουργίσουμε προσωπικό χώρο. Αν και ορισμένα παιδιά σε αυτό το ηλικιακό εύρος κοιμούνται ακόμα στο δωμάτιο των γονιών τους, καλό είναι να ενθαρρύνετε την ανεξαρτησία τους και έξω από αυτό. Και τι πρέπει να υπάρχει στο δωμάτιο του βρέφος;

1. Λειτουργικό κρεβάτι

2. Ντουλάπα

3. Κομμό

4. Χώρος παιχνιδιού

5. Χώρος δημιουργικότητας

Φυσικά, η επίπλωση όλη δεν εξαντλείται με τους παραπάνω 5 παράγοντες, αλλά αυτά είναι τα κύρια στοιχεία ενός καλά επιπλωμένου παιδικού δωματίου σε αυτή την ηλικία. Καλό είναι να μην το υπερφορτώνεται, γιατί τα μικρά παιδιά χρειάζονται περισσότερο χώρο για να κινηθούν και να παίξουν. Συχνά πετούν τα παιχνίδια τους παντού, αλλά καλά ξέρουν να προσανατολιζονται στο μικρό τους χάος. Ωστόσο, μερικά καλάθια παιχνιδιών δεν θα είναι περιττά για να τακτοποιήτε που κε που τα παιχνίδια. Θα μπορούσατε ακόμη και να παίξετε με το παιδί σας και να του διδάξετε με διασκεδαστικό τρόπο τα βασικά χρώματα, βάζοντάς το να τα ταξινομήσει χρωματικά και να τα βάζει στον αντοίστοιχο κάδο.

Για το παιδί από 7 έως 12 ετών

Η ηλικία στην οποία τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο και κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε σχολικό περιβάλλον οδηγεί σε μια γενική αλλαγή για όλη την οικογένεια. Είναι απαραίτητο να αλλάξετε το κρεβάτι σε μέγεθος ενήλικα, καθώς και να οργανώσετε έναν εντελός νέο χώρο στο δωμάτιο του παιδιού σας - μια γωνιά διαβάσματος .

Ο χώρος διαβάσματος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή γιατί πρέπει να είναι άνετος και να προδιαθέτει τον μικρό μαθητή να προετοιμάσει τις εργασίες του. Όταν επιλέγετε ένα γραφείο, δώστε προσοχή στην επιφανειά του, τις επιλογές αποθήκευσης και φυσικά - τον σχεδιασμό του σε σύγκριση με άλλα έπιπλα του δωματίου.

Η παιδική καρέκλα γραφείου καθορίζει τη σωστή στάση του παιδιού σας κατά τη διάρκεια του διαβάσματος. Σας συνιστούμε να έχει η καρέκλα μηχανισμό ρύθμισης του καθίσματος για να ελέγχετε το ύψος της. Ανεξάρτητα από το είδος της πλάτης που θα επιλέξετε, θα πρέπει να «στηρίζει» αρκετά γερά την πλάτη του παιδιού, χωρίς να δημιουργεί αίσθηση «τεχνητής» θέσης.

Ο χώρος δημιουργικότητας θα μπορούσε να επεκταθεί και να συγχωνευτεί με το χώρο παιχνιδιού, διότι τώρα το παιδί σας θα έχει διαφορετικές δραστηριότητες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του. Μην ξεχάσετε να το εξοπλίσετε με τα απαραίτητα αντικείμενα και είναι απαραίτητο σε αυτή τη διαδικασία να συμμετέχει άμεσα και το παιδί σας.

Σκεφτείτε επίσης τα έπιπλα αποθήκευσης. Τα αντικείμενα του παιδιού σας αυξάνονται και πρέπει να είναι καλά οργανωμένα στο χώρο ώστε να είναι πάντα διαθέσιμα και εύκολα στη έυρεση τους. Θα μπορούσατε να σημαδέψετε μερικά ντουλάπια με σύμβολα και χρώματα για να σας υπενθυμίσουν τι κρατάτε σε μέσα.

Για τον έφηβο

Ένα εφηβικό δωμάτιο είναι μια πραγματική πρόκληση. Έχετε ήδη έναν έφηβο νεαρό άνδρα ή νεαρή δεσποινίς, με τις δικές τους απόψεις, προβλήματα και όνειρα, που συχνά θέλουν να κλειστούν στο δωμάτιό τους και να μην ενοχλούνται από κανέναν. Αναζητώντας την ιδιωτικότητα, πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς πως αυτό είναι το καταφίγιο τους. Για να το κάνετε αυτό, φροντίστε να αλλάξετε τα έπιπλα μαζί με τον έφηβό σας.

Το δωμάτιο ενός εφήβου μοιάζει πολύ με το δωμάτιο ενός ενήλικα, με τη διαφορά ότι υπάρχουν στοιχεία έντονης ατομικότητας και ακόμη και εξέγερσης. Οι αφίσες και τα πλακάτ είναι σχεδόν απαραίτητα, όπως και τα εξωφρενικά συνθήματα και τα αποσπάσματα. Ωστόσο, θα έδειχναν πολύ πιο πρωτότυπα σε κορνίζες, έτσι δεν είναι;

Το γραφείο ενός εφήβου είναι μεγάλο διότι όλα τα σημαντικά συμβαίνουν πάνω του - από τη δημιουργικότητα μέχρι τη μαθησιακή διαδικασία. Υπάρχουν ήδη τόσα πολλά υλικά και εργαλεία που καλό είναι να τα οργανώσεις έγκαιρα. Υπό αυτή την έννοια, τα ράφια ακριβώς πάνω από το γραφείο θα κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Μην ξεχνάτε ότι οι νέοι ασχολούνται πολύ με τη μουσική αυτή την περίοδο. Αν έχετε αρκετό χώρο, θα ήταν πολύ καλό να τους παρέχετ ένα ξεχωριστό τραπέζι ή συρταριέρα ειδικά για την τακτοποίησή των ηχειών τους.

Δεν θα παραλείψουμε και το φωτισμό. Δεδομένου ότι ο έφηβός σας είναι ήδη νεαρός που διαβάζει, δώστε του αρκετό φως μέσω των κατάλληλων φωτιστικών. Μπορεί να είναι ένα φωτιστικό δίπλα στο κρεβάτι, ένα πορτατίφ για το γραφείο, ένα φωτιστικό δίπλα στην προσωπική περιοχή διαβασματός ή απλά υπερβολικός φωτισμός για να μετατρέψει το μέρος σε ένα πιο φρέσκο ​​δωμάτιο για πολλή διασκέδαση.

Το παιδικό δωμάτιο είναι ένα από τους πιο δυναμικούς χώρους του σπιτιού μας, λόγω των αλλαγών που συμβαίνουν στα παιδιά μας. Αλλά με τις σωστές λύσεις εσωτερικού χώρου, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο με βέλτιστο και δημιουργικό τρόπο. Και το δωμάτιο του παιδιού σας θα γίνει τελικά μια από τις αγαπημένες παιδικές του αναμνήσεις.

Ακολουθησε μας