Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ | Vellea Home

 2022-01-25

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Στο παρελθόν, οι καθρέφτες χρησιμοποιούνταν μόνο για να μπορεί κανείς να δει την αντανάκλασή του σε αυτούς και να πάρει μια ιδέα για την εμφάνισή του. Με την πρόοδο των τρόπων παραγωγής μέσω της τεχνολογίας και την ανάπτυξη διαφόρων τάσεων στα έπιπλα, οι σχεδιαστές θεωρούν όλο και περισσότερο τους καθρέφτες, όχι μόνο, ως αξεσουάρ και προσωπικά καταναλωτικά αγαθά, αλλά και ως κύριο συστατικό στην κατασκευή ενός σπιτιού ή ενός γραφείου. Ο ρόλος των καθρεπτών στο εσωτερικό είναι βασικός για κάθε σπίτι, γι'αυτό πρέπει να του δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή

Δείτε ποιοι είναι οι σύγχρονοι τρόποι χρήσης καθρεφτών:

  • Δημιουργία αίσθησης περισσότερου χώρου
  • Άμεσο φως σε κλειστούς χώρους
  • Ως παράθυρο
  • Ως διαχωριστικό δύο δωματίων
  • Διακόσμηση και αξεσουάρ

Εδώ μπορείτε να δείτε τις προτάσεις μας από την κατηγορία Καθρέφτες

Μέσω του καθρέφτη επεκτείνουμε το χώρο

Αυτό είναι ένα πολύ γνωστό γεγονός και χρησιμοποιείται συχνά ως εσωτερικό κόλπο για μικρά σπίτια και εστιατόρια. Οι καθρέφτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή κατά μήκος του κύριου τοίχου δημιουργούν την ψευδαίσθηση του επιπλέον χώρου. Έτσι, εάν θέλετε να μεγενθύνετε οπτικά ένα δωμάτιο, όπως το σαλόνι, εκτός από ανοιχτά χρώματα και συμπαγή έπιπλα, η επιλογή χρήσης καθρεφτών θα κάνει εξαιρετική δουλειά.

Ας κατευθύνουμε το φως στους κλειστούς χώρους

Ο καθρέφτης χρησιμοποιείται για να μεταμορφώνει σκοτεινούς, κλειστούς χώρους και να τους φωτίζει. Αυτή η διακοσμητική τεχνική δημιουργεί αντανακλάσεις και ανοίγει χώρο λειτουργώντας ως πηγή φωτός. Για παράδειγμα, όταν επιπλώνετε ένα μπάνιο, εάν θέλετε να προσελκύσετε περισσότερο φυσικό φως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιφάνειες με καθρέφτη τοποθετημένες σε πλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα, για να αντανακλούν τα φωτιστικά ή τα παράθυρα και να φωτίζουν επιπλέον το δωμάτιο.

Ο καθρέφτης σαν παράθυρο

Το Trompe l'oeil ή «ξεγελάστε το μάτι» είναι μια καλλιτεχνική τεχνική στην οποία οι εικόνες χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μιας οπτικής ψευδαίσθησης. Οι καθρέφτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεγελάσουν το μάτι, δίνοντας την εντύπωση ότι τα παράθυρα βλέπουν σε άλλο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα «παράθυρα» στο δωμάτιο.

Ο καθρέφτης ως διαχωριστικό δύο δωματίων

Εάν έχετε ένα μικρό διαμέρισμα στούντιο, μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα ιδιωτικότητας στην περιοχή της κρεβατοκάμαρας τοποθετώντας μεγάλα, λεπτά και κάθετα διαχωριστικά με καθρέφτη το ένα δίπλα στο άλλο. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε μια αίσθηση περισσότερου χώρου.

Διακόσμηση και αξεσουάρ

Φυσικά, ένας καθρέφτης είναι επίσης ένα υπέροχο αξεσουάρ με το οποίο μπορούμε να διακοσμήσουμε και να δώσουμε περισσότερο στυλ και πληρότητα στο σπίτι, το γραφείο ή το εστιατόριο μας. Τοποθετημένο σε ένα όμορφο πλαίσιο, επιλεγμένο στο σωστό μέγεθος ή σε ένα όχι τοσό κλασικό σχέδιο, μπορεί να γίνει η απαραίτητη προσθήκη που χρειάζεται ο χώρος μας για να αποκαλύψει πλήρως τις δυνατότητές του.

Προτιμότεροι χώροι στο σπίτι για καθρέφτη

Και αφού πειστήκαμε ότι μπορούμε να βάλουμε έναν καθρέφτη σε οποιοδήποτε δωμάτιο, λόγω των διαφορετικών ρόλων του στη διακόσμηση, ακολουθούν ορισμένες συγκεκριμένες ιδέες για την τοποθέτησή του στο σπίτι:

Ο καθρέφτης στο διάδρομο/αντρέ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Πρώτον, γιατί ο καθένας μας χρειάζεται να κοιταχτεί πριν βγει έξω, και δεύτερον - όπως προαναφέρθηκε, φέρνει και κατευθύνει φως στους κλειστούς χώρους. Ως συνήθως, δεν υπάρχουν παράθυρα στην είσοδο, και είναι στενά και γεμάτο αντικείμενα. Ο καθρέφτης σ’ αυτή τη περίπτωση θα βοηθούσε στην οπτική επέκταση του χώρου.

Το ίδιο ισχύει και για τους καθρέφτες στο μπάνιο. Αυτός ο χώρος έχει ανάγκη την παρουσία τους. Εδώ η επιλογή του καθρέφτη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη τάση, που έχουμε επιλέξει στα έπιπλα. Το μοντέρνο μπάνιο μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα χώρο, όπως όλοι οι άλλοι στο σπίτι μας. Τα πλακάκια έχουν αντικατασταθεί εδώ και καιρό από διακοσμητικά πάνελ και κατασκευές, που προσδίδουν ένα ζεστό και χαλαρωτικό στοιχείο, και ο καθρέφτης είναι απαραίτητο αξεσουάρ, που φωτίζει και ομορφαίνει το μπάνιο. Στα παραδοσιακά μπάνια, ο καθρέφτης κρέμεται ανεξάρτητα στον τοίχο ή ως μέρος του ντουλαπιού στο νεροχύτη.

Ο καθρέφτης στην κρεβατοκάμαρα, ειδικά για τις κυρίες είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Μπορεί να έχει τη μορφή μπουντουάρ, κρεμασμένο στον τοίχο πάνω από την συρταριέρα ή μέρος της πόρτας της ντουλάπας

Ο καθρέφτης στην τραπεζαρία, ακριβώς πίσω από το τραπέζι είναι μια από τις πιο κοινές τάσεις στο interior design, που υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Θεωρείται, ότι αντανακλά το τραπέζι γεμάτο νόστιμα πιάτα, γύρω από το οποίο συγκεντρώνονται η οικογένεια και οι φίλοι, και ο καθρέφτης αναδημιουργεί την εικόνα αυτής της χαρούμενης στιγμής. Η επιλογή αυτής της προσέγγισης στη διακόσμηση είναι σε μεγάλο βαθμό δανεισμένη από την ανατολική φιλοσοφία.

Σήμερα, οι εσωτερικές λύσεις και οι ευκαιρίες να συμπεριληφθεί ο καθρέφτης, όχι μόνο ως ανάγκη, αλλά και ως αισθητική προσθήκη στην εσωτερική διακόσμηση είναι παραπάνω από πολλές και διαφορετικές.

Αναζητήστε περισσότερες ακαταμάχητες προσφορές και στο site μας .

 

Ακολουθησε μας