Μεταμόρφωση κρεβατοκάμαρας για το καλοκαίρι: 5 ιδέες για εσωτερική διακόσμηση | Vellea Home

 2023-08-10

Μεταμόρφωση κρεβατοκάμαρας για το καλοκαίρι: 5 ιδέες για εσωτερική διακόσμηση

Είστε έτοιμοι για καλοκαίρι…στο σπίτι; Ή μάλλον να το καλέστε να εγκατασταθεί άνετα στην κρεβατοκάμαρά σας; Ας μυρίζει καλοκαιρινό αεράκι, νόστιμο σορμπέ και δροσερές νύχτες στον πιο σημαντικό χώρο του σπιτιού – εκεί όπου ξεκουράζεστε πληρέστερα..

Ας ξεκινήσουμε με μικρές αλλαγές στο εσωτερικό - διακόσμηση, υφάσματα και καλοκαιρινές πινελιές σε ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων. Η καλοκαιρινή κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι μέρος που εκπέμπει δροσιά και φρεσκάδα, να δημιουργεί γαλήνη. Γι' αυτό συλλέξαμε τις αγαπημένες μας προτάσεις και ιδέες σχεδίασης από το αρχείο για να σας βοηθήσουμε να ετοιμάσετε την κρεβατοκάμαρά σας για το καλοκαίρι.

Προετοιμασία και οργάνωση του χώρου

Σωστά - ξεφορτωθείτε όλα τα περιττά! Η ακαταστασία αντικειμένων, τα χοντρά σκεπάσματα και τα βαριά χαλιά δεν έχουν θέση στην κρεβατοκάμαρά σας αυτή τη σεζόν. Είμαστε σίγουροι ότι ξεκινήσατε αυτή τη διαδικασία ακόμα με τον ανοιξιάτικο καθαρισμό σας, αλλά τώρα είναι η ώρα να την ολοκληρώσετε εντελώς. Για να οργανώσετε εύκολα και γρήγορα τον χώρο, χρησιμοποιήστε λειτουργικά έπιπλα αποθήκευσης. Ιδιαίτερα πρακτικά για μικρά σπίτια είναι τα κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης, καθώς και τα πάγκάκια τύπου «μπαούλο».

Αναφέραμε επίσης την καθαριότητα και την ελαφρότητα του δαπέδου σας. Τώρα είναι η ώρα να «αποκαλυφθεί» ή να καλυφθεί με ένα αρτ χαλί διάδρομο ως καλοκαιρινή πινελιά εσωτερικού χώρου. Αυτό θα προσφέρει περισσότερο «αέρα» στο δωμάτιο, εξαερισμό και καθαριότητα, και θα αλλάξει την εμφάνηση του υπνοδωματίου σας για το καλοκαίρι.

Επιλογή κατάλληλων υφασμάτων για μέγιστη δροσιά

Στη ζεστή εποχή, είναι απαραίτητο να βασιστείτε σε φυσικά και ελαφριά υφάσματα για να σας προσφέρουν έναν ξεκούραστο και αναζωογονητικό ύπνο. Το χειμερινό σκέπασμα πρέπει να αντικατασταθεί με καλοκαιρινό ή να μην υπάρχει καθόλου. Ίσως ένα ελαφρύ ριχτάρι ή κουβέρτα θα ήταν χρήσιμο για κάποια πιο κρύα καλοκαιρινή νύχτα. Σας συμβουλεύουμε να αντικαταστήσετε και το μαξιλάρι ύπνου με άλλο με γέμισμα νιφάδες σιλικόνης. Αυτό θα παρέχει καλύτερο αερισμό για το κεφάλι και θα αποτρέψει την εφίδρωση, ειδικά για τους άνδρες. Αν το στρώμα σας έχει καλοκαιρινή και χειμερινή πλευρά, καλό είναι να εκμεταλλευτείτε αυτή την επιπλέον λειτουργικότητα του για περισσότερη άνεση.

Ιδέες για χρωματικούς συνδυασμούς και τάσεις

Αν αποφασίσετε να αλλάξετε τα υφάσματα ή να βάψετε την κρεβατοκάμαρά σας αυτή την εποχή, υπάρχουν πολλά χρώματα που αναδημιουργούν την καλοκαιρινή διάθεση. Το απλό λευκό υπνοδωμάτιο μπορεί να πάρει μια μεσογειακή αίσθηση (σκεφτείτε τους ασβεστωμένους τοίχους των σπιτιών στα Ελληνικά νησιά). Μην απορρίπτετε λοιπόν τη λευκή μπογιά διότι είναι πολύ βαρετό χρώμα. Από την άλλη, οι παστέλ αποχρώσεις όπως το απαλό γαλάζιο, το λιλά και το πράσινο του κήπου θα προσθέσουν λεπτότητα και φρεσκάδα στο δωμάτιο.

Υπάρχουν μερικοί κλασικοί χρωματικοί συνδυασμοί στους οποίους δεν μπορούμε να αντισταθούμε για το καλοκαίρι. Κόκκινο και λευκό, ειδικά σε ριγέ, λόγω των συσχετισμών με τις θαλάσσιες ομπρέλες και τις ξαπλώστρες. Είναι αυτή μια άλλη ευκαιρία να φέρετε το καλοκαίρι στο σπίτι. Το γαλάζιο και λευκο είναι το κλασικό διαχρονικό θαλασσινό συνδιασμό, που παραπέμπει στη χαρούμενη αισθητική των βαρκών που κουνιούνται στο λιμάνι. Προσθέστε μια πινελιά κίτρινου για να μιμηθείτε τον ήλιο και το καλοκαίρι αναμφίβολα θα μπεί στην κρεβατοκάμαρά σας.

Ανανέωση κρεβατοκάμαρας με θεματικές διακοσμήσεις

Η διακόσμηση αναμφίβολα θα αλλάξει την εμφάνιση της κρεβατοκάμαρας σας, έστω και μόνο οπτικά. Όλα εξαρτώνται από το είδος των αλλαγών που θέλετε. Αν είναι μόνο καλλυντικά και για την εποχή, τότε η διακόσμηση με θεματικά αξεσουάρ είναι η ιδανική επιλογή.

Αυτά μπορούν να είναι αντικείμενα της θάλασσας ή αναμνηστικά διακοπών στο κομοδίνο και τη συρταριέρα, πολύχρωμα διακοσμητικά μαξιλάρια ή κορνίζες με τις φωτογραφίες σας από τη θάλασσα να κρέμονται στους τοίχους. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε λουλούδια στα περβάζια. Η πρασινάδα συμβάλλει πάντα στην ανύψωση της διάθεσης και δείνει φρεσκάδα.

Το κρεβάτι μας καλύπτεται συχνά με ριχτάρι ή με κουβέρτα. Ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε τη μεγάλη διαφορά - επιλέγουμε ένα καλοκαιρινό κάλυμμα για την κρεβατοκάμαρά μας με θεματικά στοιχεία και χρώματα.

Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι η εποχή που αποφασίζουμε και για μεγαλύτερες αλλαγές, όπως η πλήρης αλλαγή επίπλων κρεβατοκάμαρας. Αν είστε από τους ανθρώπους που αγαπούν τις αλλαγές και αλλάζουν συχνά την εμφάνιση του σπιτιού τους, τότε επιμείνετε σε πιο ουδέτερες λύσεις ή σε αυτές που καλά «ταιριάζουν με όλα». Ένα κόκκινο κρεβάτι με ταπετσαρία, π.χ., μπορεί να φαίνεται πολύ υπερβολικό, αλλά σε συνδυασμό με τα σωστά αξεσουάρ μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Περισσότερο φως, περισσότερο καλοκαίρ

Όλοι αγαπούν το φυσικό φως της ημέρας που έρχεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Φρόντιστε να είναι καθαρα τα τζάμια για να μπορέσετε να το βλέπετε κάθε μέρα. Οι καθρέφτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντανακλάται αν δεν έχετε πολύ φυσικό φως στην κρεβατοκάμαρά σας.

Επιπλέον, ένα νέο φωτιστικό μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση και την άνεση του δωματίου σας. Σκεφτείτε ένα καινούργιο πορτατίφ ή δύο, που θα συνδυαστούν με ένα αντικείμενο αξεσουάρ, όπως π.χ., εναν πίνακα/κάδρο ή την κορνίζα του καθρέφτη.

Το υπνοδωμάτιο μας είναι συχνά ένα από εκείνους τους χώρους στους οποίους δεν φαίνεται να δίνουμε αρκετή σημασία καθώς αλλάζουν οι εποχές. Ωστόσο, όλοι χρειάζονται ιδιωτικότητα, επομένως απο τα Vellea Home σας ενθαρρύνουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιό σας για το καλοκαίρι. Λίγη αποφόρτοση και μερικές εποχιακές πινελιές μπορούν εντελώς να το μεταμορφώσουν στον καλοκαιρινό παράδεισο των ονείρων σας!

Ακολουθησε μας