Μάθε ποια είναι τα πλεονεκτήματα των καρεκλών γραφείου και καρεκλών gamers! | Vellea Home

 2023-02-13

Μάθε ποια είναι τα πλεονεκτήματα των καρεκλών γραφείου και καρεκλών gamers!

Στον σύγχρονο κόσμο, η καρέκλα είναι στο κέντρο της καθημερινότητάς μας. Πολλά είναι τα επαγγέλματα στα οποία η ημέρα εργασίας περνάει στις «αγκαλιές» αυτού του σημαντικού επίπλου. Εκτός από τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες, όταν καθόμαστε με τις ώρες, περνάμε τον ίδιο χρόνο και όταν παίζουνε στον κόσμο του internet.

Η καρέκλα είναι σημαντικό μέρος του μοντέρνου σχεδιασμού των έξυπνων χώρων εργασίας και σημαντικό είναι όχι μόνο η εμφάνισή της, αλλά και η λειτουργικότητά της. Παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην άνεση και την ευεξία μας, αλλά και στη διατήρηση της καλής υγείας.

Η ευελιξία της επιτρέπει τη γρήγορη και άνετη εκτέλεση διάφορων δραστηριοτήτων στο γραφείο και στο σπίτι. Ως εκ τούτου, τα κυρία σημεία για τις καρέκλες gamers και γραφείου έχουν όχι μόνο μια κομψή εμφάνιση, αλλά και μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με το υπολοίπου εσωτερικού χώρου . Οι καινοτομίες στην ανάπτυξη νέων προϊόντων στοχεύουν ταυτοχρόνως στην αύξηση της εργονομικότητας και της πολυλειτουργικότητάς τις.

Οι νέες τάσεις για αυτές τις δύο ομάδες καρεκλών τις καθιστούν ως «καρδιά» των συγκεκριμένων σημείων εργασίας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των καρεκλών γραφείου; 

Οι καρέκλες γραφείου αποτελούν μέρος των συγχρόνων μερών εργασίας, συνδυάζοντας φροντίδα για την άνεση και τη τόνωση της δημιουργικότητας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα από διαφορετικούς υπαλλήλους ή να «γίνουν ένα» με αυτόν για τον οποίο προορίζεται ο χώρος. Αυτά τα σύγχρονα έπιπλα έχουν μια μοναδική δυνατότητα να εξατομικεύονται – να δημιουργούν την αίσθηση ότι έχουν σχεδιαστεί για το συγκεκριμένο άτομο. 

Από την πρώτη χρήση δίδεται η αίσθηση της θαλπωρής και της άνεσης. Η υψηλής ποιότητας ταπετσαρίας είναι κατασκευασμένη από σφιχτό αφρό πολυουρεθάνης με επένδυση από μαλακό, ελαστικό οικολογικό δέρμα. Το εξωτερικό υλικό χαρακτηρίζεται με αντοχή στη φθορά, η οποία εγγυάται όχι μόνο τη καλή εμφάνιση, αλλά και μακράς διάρκειας ζωής. Διατίθεται σε διάφορα χρώματα/αποχρώσεις, ώστε να εναρμονίζεται με το μοντέρνο περιβάλλον του δωματίου.

Πολλά μοντέλα αυτής της κατηγορίας καρεκλών έχουν τέσσερις ρόδες, αυτό επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση στον χώρο εργασίας. Οι ρόδες είναι σχεδιασμένοι για διαφορετικούς τύπους δαπέδων.

Μετακινώντας ο υπάλληλος αλλάζει μόνο την θέση του, αλλά παραμένει στο άνετο κάθισμα και στην οικεία ζώνη της καρεκλάς. Έτσι, οι καρέκλες γραφείου παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του άγχους κατά την εκτέλεση διαφόρων επαγγελματικών καθηκόντων. 

Δεδομένου ότι η αγορά προσφέρει τεράστια ποικιλία μοντέλων, όταν επιλέγουμε καρέκλα γραφείου, πρέπει να εξοικειωνόμαστε με τις λειτουργίες που μας προσφέρει το επιλεγμένο μοντέλο. Είτε αυτό το προϊόν αγοράζεται για επαγγελματική χρήση, είτε για οικιακή, ο κύριος λόγος θα πρέπει να είναι το επίπεδο άνεσης που θα μας προσφέρει. Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αμορτισέρ αερίου, το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο στην παροχή της επιθυμητής άνεσης. Σημαντικό σημείο είναι και η ρύθμιση του ενδεικνυόμενο ύψους του καθίσματος που επιτρέπει την προσωπική προσαρμογή.

Η δυνατότητα περιστροφής έως και 360°, είναι σημαντική για τη λειτουργικότητα των καρεκλών γραφείου. Αφού έχουμε κάνει αυτή τη ρύθμιση και είμαστε άνετοι στο γραφείο ή στο τραπέζι εργασίας, το επόμενο βήμα είναι να «ρυθμίσουμε» τα μπράτσα. Έτσι, η θέση των χεριών μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τη δραστηριότητα που κάνουνε, καθώς και την εύκολη αλλαγή της θέσης των μπράτσων. Σε ορισμένες περιπτώσεις για βάση χρησιμοποιείται ατσάλι χρωμίου, αλλά η ταπετσαρία είναι πάντα ευχάριστη στην αφή. 

Κατά τον σχεδιασμό των πλαϊνών στηρίξεων των καρεκλών γραφείου, η εργονομία είναι το κύριο σημείο. 

Σε ορισμένα μοντέλα, η αίσθηση άνεσης συμπληρώνεται από το λεγόμενο "μηχανισμό Butterfly". Δημιουργεί την αίσθηση ότι η καρέκλα σε αγκαλιάζει με «φτερά πεταλούδας».

Οι πρόσθετες λειτουργίες των καρεκλών γραφείου εξασφαλίζουν τη σωστή στάση εργασίας, η οποία έχει μεγάλη σημασία για την πρόληψη διαφόρων παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος.

Πώς μπορεί μια καρέκλα gaming να προσφέρει μοναδική εμπειρία και χαλάρωση στον κόσμο του internet;

Οι καρέκλες gaming είναι κατάλληλες όχι μόνο για τους λάτρεις των παιχνιδιών αλλά και για άτομα που εργάζονται online. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα-στόχος αυτών των ειδών διευρύνεται συνεχώς. Προορίζονται για πωλών ωρών παραμονής σε καθιστή θέση, επομένως είναι εξοπλισμένες με «εξτρά» που επιτρέπουν όχι μόνο τη σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης, αλλά και την ευελιξία του σώματος. Όταν χρησιμοποιούνται για διασκέδαση, επιτρέπουν την πλήρη χαλάρωση του σώματος για άπειρες ώρες.

Για την παραγωγή της «πρόσοψής» έχουν χρησιμοποιηθεί σύγχρονα υλικά όπως γέμιση αφρού πολυουρεθάνης με επένδυση οικολογικού δέρματος. Προσφέρουν απαλότητα και ευχάριστη αφή, ενώ ο τρόπος που καθαρίζονται και συντηρούνται είναι εύκολος. Η ελκυστική της εμφάνιση δημιουργεί αίσθηση «βύθισης» σε έναν άλλο κόσμο. Η ποικιλία των υλικών επιτρέπει την οικειότητα και του εύκολο συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες του εσωτερικού του χώρου .

Οι ρόδες παρέχουν κινητικότητα κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού» στο πραγματικό περιβάλλον καθώς και στο διαδίκτυο . 
Οι καρέκλες gaming είναι εξοπλισμένες με όλα τα απαραίτητα «gadgets» για να εξασφαλίσουν άνεση με βασικό ρόλο για τη στήριξη του σώματος, που εγγυάται απεριόριστη κινητικότητα του κορμιού και των χεριών.

Διαθέτουν μεγάλη γκάμα ρύθμισης ύψους καθίσματος για την οποία παίζει ρόλο το αμορτισέρ αερίου. Η περιστροφή ποικίλλει επίσης έως και 360 μοίρες. Εκτός από την κίνηση προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ορισμένες καρέκλες παιχνιδιών διαθέτουν και έναν πρόσθετο ενσωματωμένο μηχανισμό. Παρέχει στο σώμα την δυνατότητα να πάρει μια σχεδόν οριζόντια θέση και προσφέρει χαλάρωση. Ο μηχανισμός Butterefly δημιουργεί τέτοια άνεση σαν να βρίσκεστε στη ζεστή αγκαλιά ενός αγαπημένου προσώπου.

Σε μερικές καρέκλες παιχνιδιών υπάρχει και η δυνατότητα λικνίσματος που απογειώνει πτήση φαντασίας - στην παιδική ηλικία, σε μια αιώρα στην παραλία ή στο δάσος. 
Το σημαντικό είναι ότι αυτά τα μοντέρνα κινητά έπιπλα φροντίζουν όχι μόνο το σώμα μας, αλλά και την ψυχή μας, δημιουργώντας πολύχρωμα θετικά συναισθήματα.

Τα διάφορα μοντέλα δημιουργούν σταθερή στήριξη για ολόκληρη την πλάτη, καθώς και για μεμονωμένες περιοχές της και τους γλουτούς. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο για την άνεση αλλά και για την καλή συντήρηση διαφόρων αρθρώσεων και μυών. Σε αυτή τη σημασία είναι και η δυνατότητα ρύθμισης των μπράτσων.

Τα μπράτσα ρυθμίζονται ξεχωριστά και επιτρέπουν πωλών ωρών εργασίας. Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός αυτών των καρεκλών επιτρέπει στους παίκτες ή τους εργαζόμενους να εκτελούν διάφορες δραστηριότητες χωρίς να αισθάνονται κούραση ή κάποια ένδειξης ενόχλησης. Η πολυμορφηκότητα τις τα καθιστά υπερχρήσιμα  στην καθημερινή ζωή.

Η ολοκληρωμένη εργονομία των μοντέλων παρέχει βοήθεια στη διαδικασία εργασίας και πλήρη άνεση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού . Όταν χρησιμοποιείτε μια τέτοια καρέκλα gaming αισθάνεστε συνδεδεμένοι μαζί της λόγω της απόλυτης άνεσης.

Ακολουθησε μας