Γραφείο στο σπίτι σύμφωνα με το Φενγκ Σούι - Αποστολή: Δυνατή | Vellea Home

 2022-06-14

Γραφείο στο σπίτι σύμφωνα με το Φενγκ Σούι - Αποστολή: Δυνατή

Όταν πρόκειται για εργασία από το σπίτι, η παραγωγικότητα είναι το κλειδί. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιθυμία να δημιουργήσουμε έναν χώρο εργασίας στο σπίτι, που διεγείρει τη διαδικασία σκέψης μας είναι πρωταρχικής σημασίας. Ένας από τους ευκολότερους και πιο οικονομικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επηρεάσετε θετικά την καλή δουλειά σας από το σπίτι είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο εργασίας που ακολουθεί τις αρχές του Φενγκ Σούι.

Το Φενγκ Σούι είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική , που μας βοηθά να είμαστε σε αρμονία με το περιβάλλον μας. Πιστεύεται ότι μεταφέροντας τις αρχές σύμφωνα με τις οποίες αυτή η πρακτική είναι ενσωματωμένη στο σπίτι μας, μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά κάθε κομμάτι της ζωής μας - είτε πρόκειται για καριέρα είτε για υγεία.

Και δεδομένου ότι το γραφείο στο σπίτι είναι πιθανώς ένας χώρος όπου το άγχος κρέμεται τις περισσότερες φορές, εφαρμόζοντας κάποιους από τους κανόνες του Φενγκ Σούι, μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια δόση ψυχικής ηρεμίας. Ποιοι είναι αυτοί? Δείχνουμε εδώ!

Ποια είναι η έννοια του Φενγκ Σούι?

Ο όρος „φενγκ σούι“σημαίνει„άνεμος και νερό“. Στον πυρήνα του, το Φενγκ Σούι προσπαθεί για αρμονία και μεταμόρφωση με τον κόσμο ή το περιβάλλον που μας περιβάλλει. Πιστεύεται ότι η προώθηση με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βελτιώσει τη συγκέντρωση, την παραγωγικότητα και, φυσικά, τη διάθεση.

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ενός γραφείου στο σπίτι με βάση τους κανόνες της αρχαίας κινεζικής πρακτικής, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να διατηρείτε τον χώρο καθαρό, τακτοποιημένο και όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρο.

Διαχωρίστε το γραφείο στο σπίτι από τα άλλα δωμάτια του σπιτιού

Το γραφείο στο σπίτι, λογικά, είναι ένας χώρος εργασίας. Και όταν μεταφέρετε το γραφείο σας στο σπίτι, μπορείτε συχνά να το χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε το άγχος και την ένταση που φέρνει μαζί της μια πολυάσχολη εργάσιμη μέρα. Και για αυτό, μέχρι πρόσφατα, τα γραφεία συνήθως δεν βρίσκονταν στο σπίτι μας, , αλλά μακριά από αυτό.

Στις μέρες μας, όμως, η εργασία από το σπίτι είναι φυσιολογική. Και για να μπορέσετε να χαλαρώσετε πλήρως μετά το τέλος της εργάσιμης ημέρας στο σπίτι, είναι σημαντικό ο χώρος του γραφείου σας να διαχωρίζεται από τα άλλα δωμάτια του σπιτιού. Ή, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, αφήστε μια γωνία σε ένα από τα δωμάτια για να εκτελέσετε μόνο λειτουργίες γραφείου. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την ξεκούρασή σας, αλλά θα συμβάλει επίσης στη συγκέντρωση σας και θα βελτιώσει τη διαδικασία εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η θέση του γραφείου είναι σημαντική

Η θέση του γραφείου παίζει σημαντικό ρόλο στην έννοια του Φενγκ Σούι. Πρέπει να βρίσκεται στο λεγόμενο. Θέση «εντολή». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάξει την πόρτα του δωματίου στο οποίο βρίσκεται. Ο λόγος για αυτό είναι απλός - καθισμένοι πίσω από ένα γραφείο που βρίσκεται με αυτόν τον τρόπο, έχουμε έναν μεγαλύτερο ορίζοντα που μας επιτρέπει να βλέπουμε όλα όσα συμβαίνουν στο δωμάτιο. Κατά κανόνα, το γραφείο δεν πρέπει επίσης να βλέπει στον τοίχο.

Εάν η σχεδίαση του σπιτιού σας είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο που είναι εντελώς αδύνατο να έχετε ένα γραφείο με θέα στην πόρτα, τότε προσπαθήστε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη μπροστά από τον χώρο εργασίας σας που να αντανακλά την πόρτα. Αυτό θα εξαλείψει τα συναισθήματα του άγχους και της ευαλωτότητας που συχνά επηρεάζουν αρνητικά την εργασία σας.

"Sha Chi" ή γιατί είναι καλό να αφαιρούμε όλα τα αιχμηρά αντικείμενα

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα «sha chi»; Η κυριολεκτική μετάφραση είναι "δηλητηριώδη βέλη". Και στο Φενγκ Σούι, αυτή είναι οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια που προέρχεται από αιχμηρές γωνίες με στόχο το ενεργειακό μας πεδίο. Αυτά τα λεγόμενα Τα «δηλητηριώδη βέλη» όχι μόνο μπορούν να αποδυναμώσουν την ενέργειά σας, αλλά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία και την ευημερία σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το sha chi είναι να μετακινήσετε ή να αφαιρέσετε ορισμένα έπιπλα από το γραφείο του σπιτιού σας, έτσι ώστε να μην σας δείχνουν αιχμηρές γωνίες ενώ εργάζεστε. Έτσι θα απομακρυνθεί η αρνητική ενέργεια από τον χώρο και θα μπορέσεις να κάνετε τη δουλειά σου πιο ολοκληρωμένα.

Όταν ψάχνετε για το κατάλληλο γραφείο για το γραφείο του σπιτιού σας, επιλέξτε ένα σχέδιο με στρογγυλεμένες γωνίες που διατηρεί την αρμονία στο γραφείο. Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση, συνδυάστε το με μια άνετη καρέκλα γραφείου με ψηλή πλάτη, που θα συμβάλει στην υποστήριξη και την προστασία που χρειάζεστε.

Η διακόσμηση αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα σας

Για να έχετε ένα καλό Feng Shui και μια ατμόσφαιρα που σας κάνει να νιώθετε καλά ενώ κάνετε τη δουλειά σας, καλό είναι να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα διακοσμητικά στοιχεία στο γραφείο του σπιτιού. Περιβάλλετε τον χώρο με εμπνευσμένα έργα τέχνης ή παρακινητικά αποσπάσματα που συμβολίζουν αυτό που θέλετε να πετύχετε και σας καθοδηγούν προς τους επαγγελματικούς σας στόχους και φιλοδοξίες.

Επιλέξτε τα σωστά χρώματα

Τα χρώματα είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του Φενγκ Σούι. Και η επιρροή τους γίνεται ακόμα πιο αισθητή σε έναν χώρο όπως το γραφείο στο σπίτι, του οποίου η λειτουργία είναι πιο συγκεκριμένη και στοχεύει στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της απόδοσης.

Έχοντας αυτό υπόψη, τα χρώματα που θα επιλέξετε θα εξαρτηθούν από τη φύση της εργασίας σας. Για παράδειγμα, ένας έγχρωμος τοίχος μπορεί να είναι επωφελής για έναν γραφίστα, αλλά όχι για έναν λογιστή.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε το χρώμα του γραφείου σας στο σπίτι:

  • Οι λευκές και οι παστέλ αποχρώσεις βοηθούν στην τόνωση της δημιουργικότητας
  • Το πράσινο είναι σύμβολο επαγγελματικής ανάπτυξης
  • Το μαύρο συνδέεται με τα χρήματα και την ομαλή πορεία του προς εσάς
  • Το μωβ αντιπροσωπεύει τη σοφία και βελτιώνει τη συγκέντρωση
  • Οι γήινες αποχρώσεις βοηθούν στην ανακούφιση από το άγχος και την ένταση

Προσοχή στο φωτισμό

Ο καλός φωτισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για ένα καλά σχεδιασμένο γραφείο στο σπίτι. Και είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να συνεισφέρετε στην καλή επιρροή του Φενγκ Σούι στο σπίτι σας.

Ενώ το άφθονο φυσικό φως είναι ιδανικό, τα επιτραπέζια φωτιστικά μπορούν να είναι μια εξαιρετική πρόσθετη πηγή φωτός. Και επίσης μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική πινελιά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τον κίτρινο και φθορίζοντα φωτισμό. Συχνά οδηγεί σε κόπωση και καταπόνηση των ματιών.

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ενός γραφείου στο σπίτι σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι, είναι σημαντικό να ακολουθείτε αυστηρά τις βασικές αρχές της αρχαίας κινεζικής πρακτικής προκειμένου να δημιουργήσετε μια ήρεμη αλλά παραγωγική ατμόσφαιρα. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα γραφείου για την εργασία σας. Μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία από ποιοτικά έπιπλα γραφείου στην ιστοσελίδα μας. Ο πλούσιος κατάλογός μας σας επιτρέπει να επιλέξετε έπιπλα που ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες και το προσωπικό σας στυλ. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τις τρέχουσες προσφορές μας εδώ.

Ακολουθησε μας