8 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ | Vellea Home

 2022-10-28

8 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ

Το χαλί στο σαλόνι επιστρέφει ως επιθυμητό αξεσουάρ. Δεν μπορεί μόνο να δώσει μια νέα όψη στο δωμάτιο. Μέσω των θερμομονωτικών του ιδιοτήτων, θα εξοικονομήσει και τους λογαριασμούς θέρμανσης. Το κύριο πλεονέκτημα του χαλιού για το σαλόνι είναι η απίστευτη γκάμα δυνατοτήτων διακόσμησης, χάρη στη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών, καθώς και την αίσθηση ζεστασιάς κάτω από τα πόδια. Οι διαφορετικοί τύποι χαλιών σημαίνουν επίσης περισσότερες επιλογές και ευκαιρίες για δημιουργικές ιδέες. Από μοτίβο σε απλό, από μαλλί μέχρι σιζάλ, αυτές οι ελκυστικές επενδύσεις δαπέδου φέρνουν την επιθυμητή ζεστασιά στο σπίτι. Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό χαλί.

Δημιουργήστε πολυτέλεια με ένα μάλλινο χαλί

Το μαλλί είναι η προτιμώμενη επιλογή για χαλί ή μοκέτα σαλονιού, όχι μόνο επειδή είναι φυσική ίνα, αλλά και λόγω των ανθεκτικών ιδιοτήτων και της φυσικής ελαστικότητάς του που το καθιστούν ανθεκτικό στην πίεση από έπιπλα και σκαλοπάτια. Επιπλέον, μέσα από την απαλότητα και τη ζεστασιά του, δημιουργεί μια απαράμιλλη αίσθηση πολυτέλειας στο δωμάτιο.

Εξετάστε την επιλογή του χρώματος

Αν και η πλειοψηφία από εμάς εξακολουθούμε να επιλέγουμε χαλί σε ουδέτερα χρώματα, η στάση απέναντι στην επιλογή χρώματος για το χαλί μας αλλάζει. Οι παραδοσιακοί χρυσοί και μπεζ τόνοι αντικαθίστανται από γκρι, σκούρο καφέ και πέτρινες αποχρώσεις, ενώ το έντονο χρώμα χρησιμοποιείται πλέον για να δώσει έμφαση στους τοίχους. Με άλλα λόγια – το χρώμα δίνει τη θέση του στην εκτύπωση. Τα χαλιά είναι όλο και πιο μη τυποποιημένα σε αυτό που απεικονίζουν - γεωμετρικά σχήματα, σύμβολα, συγκεκριμένα σχέδια και εικόνες, στοιχεία διαφορετικών πολιτισμών, εθνοτήτων και άλλα. Μερικές φορές ένα χαλί μπορεί να μας πει μια ολόκληρη ιστορία ή να γίνει πίνακας ζωγραφικής για το πάτωμα.

Η υφή του χαλιού δημιουργεί την ατομικότητά του

Η υφή στην εσωτερική διακόσμηση είναι θεμελιώδης, και αυτό ισχύει με πλήρη ισχύ στο χαλί στο σαλόνι. Μέχρι τώρα, τα χαλιά με υφή ήταν πιο καθαρά και απλά, χωρίς βαριά σχέδια. «Τώρα, ωστόσο, βλέπουμε αυτή την λεία επιφάνεια να διασπάται από σχέδια με ραβδώσεις, ψαροκόκαλο ή καρό», λέει ο Michael Turner, γενικός διευθυντής της αγγλικής εταιρείας χαλιών υψηλής ποιότητας Crucial Trading.

Το μακρύ πέλος δίνει στο δάπεδο μια άνετη αίσθηση, ενώ ο συνδυασμός υψηλών και χαμηλών υψών πασσάλων μπορεί να είναι πολύ πολυτελής. Αυτό σας δίνει ένα χαλί υψηλής ποιότητας, αλλά σε λογική τιμή. Εδώ, η πυκνότητα χρώματος συμβάλλει επίσης στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος.

Παίξτε με τα μοτίβα

Οι τελευταίες τάσεις στην επιλογή χαλιού για το σαλόνι είναι ακριβώς αυτές με συγκεκριμένα σχέδια. Οι ρίγες είναι στη μόδα και τώρα κυκλοφορούν σε πολλούς τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς – ιδανικές για σκάλες και μικρά σαλόνια. Ο κύριος των ρίγες, Roger Oates, μιλά για την ευελιξία των ρίγες: «Μπορείτε να είστε τολμηροί με μεγέθη και χρώματα για να δημιουργήσετε δράμα ή να χρησιμοποιήσετε λεπτές γραμμές για ένα πιο κλασικό ή λεπτό αποτέλεσμα». Επιστρέφουν και τα φλοράλ σχέδια!

Δώστε προσοχή στα υλικά κατασκευής

Το φυσικό χαλί  από φυτικές ίνες είναι μια ευέλικτη επιλογή που είναι κατάλληλη τόσο για την εξοχική σας κατοικία όσο και για το μοντέρνο σας διαμέρισμα στην πόλη. Μπορούν να τοποθετηθούν με τον ίδιο τρόπο όπως ένα χαλί, που χρησιμοποιείται ως το κέντρο ενός δωματίου ή ως χαλί ή δρομέας σε άλλο χαλί, μοκέτα ή κάλυμμα δαπέδου μπροστά από ένα έπιπλο μακριά από το κύριο εσωτερικό. Τα βαμβακερά χαλιά και τα μονοπάτια, από την άλλη, είναι μια προτιμώμενη επιλογή για άτομα που θέλουν να είναι πιο κοντά στη φύση. Είναι επίσης εύκολο να καθαριστούν και να συντηρηθούν.

Κανόνες για την επιλογή του μεγέθους και του σχήματος του χαλιού

Ο κύριος κανόνας όταν επιλέγετε ένα χαλί ή ένα διάδρομο  για το σαλόνι είναι το μέγεθος του δωματίου, καθώς και η διάταξη των επίπλων. Τα μεγάλα και φαρδιά χαλιά που καλύπτουν όλο το δωμάτιο έχουν αντικατασταθεί από αρκετά μικρότερα και διαφορετικά σε σχήμα και ομοιόμορφο σχέδιο. Το μοντέρνο σαλόνι χωρίζεται σε ζώνες - τραπεζαρία, κουζίνα, γωνιά γραφείου και χώρο ανάπαυσης. Για την εξατομίκευση καθενός από αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το αντίστοιχο χαλί. Μπορεί να είναι ένα ορθογώνιο μονοπάτι κουζίνας, μια μεγάλη έλλειψη ή ένας κύκλος, ευρύχωρο και ουδέτερο σε διάφορα σημεία του δωματίου. Οι παραλλαγές καθορίζονται από τη συνολική εσωτερική διακόσμηση.

Πρέπει το χαλί να είναι και πρακτικό;

Αυτή την ερώτηση πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας όταν επιλέγετε ένα χαλί. Ας το παραδεχτούμε - το χαλί χρειάζεται συντήρηση. Δεν κρέμεται στον τοίχο για περισυλλογή, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμεύει ως ένα εντυπωσιακό κάλυμμα του δαπέδου μας. Γι' αυτό πρέπει να έχουμε υπόψη μας αρκετά σημαντικά σημεία: πόσο συχνά και πώς θα πλένεται, τι μέθοδο μηχανικού καθαρισμού απαιτεί η υφή του (ειδική βούρτσα για ηλεκτρική σκούπα, για παράδειγμα), έχετε κατοικίδια και άλλα.

Συχνά, η επιλογή ελαφρών και μονόχρωμων χαλιών δεν είναι προτιμότερη όταν έχετε και μικρά παιδιά. Ωστόσο, το να τα παίζεις σε αυτή την ηλικία φέρνει χαρά σε όλους. Μην το στερείτε μόνο για να εξασφαλίσετε άψογη πολυτέλεια. Εμείς ετοιμάσαμε για εσάς υπέροχες προσφορές για χαλιά και μονοπάτια για το σπίτι, με τα οποία θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα άνεσης και πολυπλοκότητας. Το εύρημα σας κρύβεται ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία προσφορών μας! Ψάξτε το εδώ.

Ακολουθησε μας