7 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ | Vellea Home

 2022-12-23

7 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ

Η τραπεζαρία βρίσκεται στο επίκεντρο κατά την περίοδο των γιορτών . Με δημιουργικές ιδέες και πολλή χριστουγεννιάτικη χαρά, θα μπορούσατε να μετατρέψετε αυτόν τον καθημερινό χώρο σε κάτι πραγματικά μαγικό για να συγκεντρωθούν οι φίλοι και η οικογένεια.

Από το ίδιο το τραπέζι, μέχρι τα ράφια και τον φωτισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις χριστουγεννιάτικες ιδέες για να αναδημιουργήσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι. Μπορεί να μην αναπληρώσει τις μαγειρικές ατυχίες που είναι βέβαιο ότι θα συμβούν, αλλά τουλάχιστον θα είστε στο τέλειο περιβάλλον.
Είτε θέλετε απλώς να προσθέσετε μερικές χριστουγεννιάτικες πινελιές είτε ψάχνετε για μια μεγαλύτερη αλλαγή, οι παρακάτω γραμμές θα σας προσφέρουν επιλογές για να δώσετε στην τραπεζαρία σας μια καλόγουστη ανανέωση αυτόν τον Δεκέμβριο.

Δημιουργήστε μια κρεμαστή διακόσμηση πάνω από το γιορτινό τραπέζι

Γυρίστε τη φετινή ιδέα διακόσμησης του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού - κάντε χώρο για το εορταστικό φαγητό και το σέρβις στολίζοντας πάνω από το τραπέζι. Βεβαιωθείτε ότι τα διακοσμητικά είναι ελαφριά και κρεμάστε από ένα υπάρχον φωτιστικό ή φτιάξτε τα μέχρι το ταβάνι χρησιμοποιώντας αγκίστρια και πετονιά ψαρέματος.
Η χρήση ενός κομματιού ξύλου με φυσικές καμπύλες σάς επιτρέπει να κρεμάσετε μενταγιόν και γιρλάντες διαφορετικού μήκους, δημιουργώντας ένα πιο νατουραλιστικό και ρέον φινίρισμα.

Ακολουθήστε ένα κοινό θέμα όταν επιλέγετε διακοσμητικά

Όταν επιπλώνετε την χριστουγεννιάτικη τραπεζαρία σας, να θυμάστε ότι δεν είναι μόνο το τραπέζι στο επίκεντρο της εκδήλωσης. Φροντίστε να συμπεριλάβετε και άλλα μεγάλα έπιπλα στη διακόσμησή σας, όπως ντουλάπια, έπιπλα τηλεόρασης και μπουφέ. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του τζακιού θα πρέπει επίσης να είναι μια προέκταση της γιορτινής σας διακόσμησης.

Ένας εύκολος τρόπος για να ενοποιήσετε τη διακόσμηση, όπου αν τη βάλετε, είναι να εισάγετε ένα κοινό στοιχείο. Για παράδειγμα, αν έχετε μια γιρλάντα με ευκάλυπτο στο τραπέζι, προσθέστε μια κανάτα με φύλλα ευκαλύπτου στη συρταριέρα ή το στεφάνι που κρέμεται από τον μπουφέ. Μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε την ίδια χριστουγεννιάτικη φιγούρα στη διακόσμηση.

Επιλέξτε το σωστό τραπέζι φαγητού

Το μέγεθος δεν είναι το παν, αλλά μερικές φορές έχει σημασία! Για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, είναι απίθανο να χρειαστείτε ένα ιδιαίτερα μεγάλο τραπέζι φαγητού, αλλά αν φιλοξενείτε την ευρύτερη οικογένειά σας για τα Χριστούγεννα, τα πράγματα αλλάζουν.

Σε αυτή την περίπτωση, ένα επεκτάσιμο τραπέζι θα έκανε εξαιρετική δουλειά. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν θα πιάσει όλο τον χώρο όταν τεντωθεί. Συνιστάται επίσης να έχετε επιπλέον καρέκλες στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε. Μπορούν να αποτελέσουν μέρος των επίπλων του σαλονιού σας, όπως πολυθρόνες και άνετους καναπέδες, και γιατί όχι ένας πάγκος με επένδυση.

Ενσωματώστε την χριστουγεννιάτικη τραπεζαρία σας με έναν άλλο χώρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπόλοιπο χρόνο όταν το τραπέζι είναι μακριά. Επιλέξτε κάτι εύκολο να βγάλετε. Ίσως ένας μικρός χώρος γιόγκα, μια μικρή όαση για φυτά εσωτερικού χώρου ή ένα καθιστικό με πουφ για να διαβάζουν και να ξεκουράζονται τα παιδιά. 

Στοιχηματίστε στη διακόσμηση με εποχιακά αξεσουάρ

Η επιλογή της σωστής παλέτας χρωμάτων για την χριστουγεννιάτικη τραπεζαρία σας όχι μόνο κάνει τη διακόσμηση πολύ πιο εύκολη, αλλά δημιουργεί και έναν πιο ζεστό και τελειωμένο χώρο. Μερικές φορές ακόμη και ένα στοιχείο μπορεί να είναι η βάση ολόκληρης της διακόσμησης και να υπαγορεύει τα πάντα. Μπορεί να είναι ένα διακοσμητικό μαξιλάρι, ένα βάζο ή ένα αγαπημένο χριστουγεννιάτικο στολίδι. Επιλέξτε μερικές συμπληρωματικές αποχρώσεις και χρησιμοποιήστε τα αξεσουάρ σας για να στρώσετε ολόκληρο το χρώμα.

Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που τους αρέσει να αλλάζουν περιοδικά το εσωτερικό τους, καθώς η αλλαγή του σχεδίου του δωματίου μπορεί απλώς να οδηγήσει στην ανταλλαγή μερικών μικρών αξεσουάρ για κάθε διαφορετικό γεγονός.

Φυσικά, ποτέ δεν είναι αργά για να ανανεώσετε την τραπεζαρία σας, όχι μόνο με ένα νέο τραπέζι και καρέκλες, αλλά και με μια νέα συρταριέρα, μπουφέ ή βιτρίνα για τις γιορτινές διακοσμήσεις. Για να έχετε τα πάντα σε ένα στυλ, θα μπορούσατε να στοιχηματίσετε σε μια συλλογή επίπλων.

Παραμείνετε σε ένα βασικό υλικό

Τα χρώματα δεν είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα κοινό θέμα διακόσμησης στην τραπεζαρία σας. Η υφή και το υλικό έχουν επίσης σημασία. Δεδομένου ότι το επίκεντρο αυτών των χώρων είναι τις περισσότερες φορές η τραπεζαρία, χρησιμοποιήστε αυτό ως σημείο εκκίνησης. Ένα ρουστίκ ξύλινο τραπέζι μπορεί να είναι μέρος των χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών σας και να είναι το κύριο στοιχείο. Στο τραπέζι θα μπορούσαν να συνδεθούν υφαντά στεφάνια, νατουραλιστικά εκθέματα και ξύλινα διακοσμητικά, ως προέκταση του γενικού υλικού κατασκευής.

Προσθέστε λάμψη με τα γιορτινά φωτιστικά

Τίποτα δεν προσθέτει ατμόσφαιρα στη χριστουγεννιάτικη τραπεζαρία όπως ο φωτισμός. Τα κεριά και τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια δημιουργούν μια αίσθηση περίστασης, καθώς και κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο ζεστό, δημιουργώντας επιπλέον αστραφτερές λεπτομέρειες.

Πλέξτε νεραϊδάκια σε κεντρικά κομμάτια, γιρλάντες, στεφάνια και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται κάτι παραπάνω. Και γιατί να μην χαρίσετε στον εαυτό σας ένα υπέροχο φωτιστικό, το οποίο θα κάνει και ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για το σπίτι σας και θα προσθέσει ακόμα περισσότερο φως στις γιορτές .

Τακτοποιήστε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι σαν για μια ειδική περίσταση. Θα πρέπει να υπάρχουν όλα τα βασικά διακοσμητικά στοιχεία – σουβέρ και δίσκοι, μαχαιροπίρουνα, κανάτες νερού, κεριά, βάζα και φυσικά – το σερβίτσιο . Άλλοι το προτιμούν με χριστουγεννιάτικα στοιχεία, άλλοι πιο νατουραλιστικό. Το σημαντικό είναι ότι επιλέγεται ειδικά για την περίσταση και μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους καλεσμένους.

Θα μπορούσατε να στοιχηματίσετε σε ένα μεγάλο σετ, ώστε κάθε πιάτο να είναι το ίδιο. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό. Ακόμη και το αντίθετο. Θα μπορούσατε εύκολα να επιλέξετε διαφορετικά πιατάκια γλυκού  ή πιατέλα ορεκτικών.

Προσθέστε φρουτιέρα, κηροπήγιο  και στρώστε το τραπέζι σας με ένα κομψό τραπεζομάντιλο. Μην ξεχάσετε να σερβίρετε τα πιο νόστιμα πιάτα σας με αγάπη και πολύ κέφι για τις γιορτές!

Επιτρέψτε στον εαυτό σας περισσότερα για τις γιορτές με τα και τις ειδικές χριστουγεννιάτικες προσφορές μας!

Ακολουθησε μας