ΤΙ ΕΠΙΠΛΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024 | Vellea Home

 2024-06-03

ΤΙ ΕΠΙΠΛΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

Οι ζεστές εποχές εγκαθίστανται οριστικά και κατακτούν την καθημερινότητά μας. Κάθε ελεύθερο λεπτό έξω είναι ένα δώρο στις αισθήσεις. Ήρθε η ώρα να επιπλώσετε τον εξωτερικό σας χώρο με γούστο και επιθυμία για αλλαγή. Οι τάσεις το καλοκαίρι του 2024 υπόσχονται να απελευθερώσουν τη δημιουργική μας φαντασία και να μας καλέσουν να αναζητήσουμε μη τυποποιημένες λύσεις.

Ποιες είναι οι τάσεις στην επιλογή των χρωμάτων

Για πρώτη φορά, θα δώσουμε προσοχή στο πιο αγνό από αυτά - το λευκό χρώμα. Είναι εξαιρετικά κατάλληλο για κάθε κήπο - από ασβεστωμένους τοίχους, λευκές διακοσμητικές πέτρες, μέχρι κομψά έπιπλα κήπου. Η επιλογή ενός λευκού σετ κήπου και η τοποθέτησή του ανάμεσα στο πράσινο της αυλής σας θα κάνει τον χώρο χαλάρωσής σας να ξεχωρίσει ως μια κομψή προσθήκη στον εξωτερικό χώρο. Μπορείτε να το συμπληρώσετε με ένα καρό τραπεζομάντιλο ή ένα πολύχρωμο σέρβις καφέ. Το λευκό θα πετύχει σίγουρα μια θετική αντίθεση με τα πάντα γύρω.

Πώς να εισάγετε μια vintage αίσθηση

Μια άλλη χαρακτηριστική τάση είναι η ματιά στο παρελθόν. Η ρετρό εμφάνιση των επίπλων κήπου είναι ανάμεσα στις προτιμώμενες επιλογές για έπιπλα εξωτερικού χώρου, καθώς δένει όμορφα με τη φύση. Προτιμώνται μικρά σετ «μπιστρό» κήπου που αποτελούνται από δύο καρέκλες και ένα τραπεζάκι, συχνά στρογγυλό, ανάμεσά τους. Αυτή η επιλογή είναι επίσης κατάλληλη για μια βεράντα, αλλά και αν έχετε αποφασίσει να χωρίσετε μια ρομαντική γωνιά στην αυλή σας. Τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά σε παλ και ανοιχτές αποχρώσεις, συχνά με συγκεκριμένη διακόσμηση, καμπύλες και στρογγυλεμένες πλάτες.

Πώς να προσθέσετε θαλπωρή με τον φωτισμό

Η ποικιλία των φωτιστικών για τον κήπο είναι πραγματικά μεγάλη. Ο ηλιακός φωτισμός προσφέρει εύκολες και οικονομικές επιλογές για οποιοδήποτε σημείο της αυλής σας. Σας συμβουλεύουμε όμως να μην το παρακάνετε και να σκεφτείτε προσεκτικά τι ακριβώς θέλετε να φωτίσετε. Διαφορετικά, μπορείτε να μετατρέψετε την αυλή σας σε παιδική χαρά για πάρτι που ανάβει όλο το εικοσιτετράωρο και ενοχλεί τους γείτονες. Οι λεπτές πινελιές των φώτων γύρω από τον κορμό ενός δέντρου και ειδικά στο μέρος όπου ξεκουράζεστε έξω είναι οι ιδανικές για κάθε κήπο.

Πώς να χαλαρώσετε κάτω από τα αστέρια

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ονειρεύεται μια κούνια στην αυλή. Είναι κατά κάποιο τρόπο φυσικό όταν έχουμε κήπο και χώρο να του διαθέτουμε ειδική θέση. Επιπλέον, πλέον η ποικιλία των μοντέλων μας προσφέρει επιλογές για κάθε τύπο χώρου. Οι μονές κούνιες, για παράδειγμα, έχουν τροποποιηθεί σε μερικά από τα πιο εξωτικά έπιπλα κήπου. Οι νησιωτικές τάσεις έχουν από καιρό μεταφερθεί στα γεωγραφικά πλάτη μας. Και τι καλύτερο από αυτό! Αν θέλετε κι εσείς να βυθιστείτε στον άνετο χώρο μιας καρύδας και να ταλαντευτείτε απαλά στο πράσινο του σπιτιού σας, επιτρέψτε στον εαυτό σας! Εκτός από πρακτική, αυτός ο τύπος κούνιας είναι πλέον πιο προσιτός από ποτέ. Είναι κατασκευασμένα από ειδικά υλικά ανθεκτικά στις εξωτερικές ατμοσφαιρικές συνθήκες. Δεν πιάνουν πολύ χώρο και έχουν ένα αρκετά μεγάλο μαλακό μαξιλάρι που μπορείτε να το αφαιρέσετε γρήγορα και εύκολα.

Πώς να επιλέξετε έπιπλα αποθήκευσης

Η νέα τάση για έπιπλα αποθήκευσης γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και τα ίδια τα έπιπλα τύπου «στήθους» είναι συχνά περιζήτητα. Και είναι απολύτως κατανοητό. Ωστόσο, τα έπιπλα κήπου μας δεν είναι πάντα υπό ασφαλή κάλυψη. Οι κουβέρτες και τα άνετα μαξιλάρια κήπου πρέπει να απομακρύνονται όποτε το απαιτούν οι συνθήκες. Είναι εξαιρετικά άνετα και πρακτικά. Οι σχεδιαστές τα σχεδιάζουν χωρίς να τα τονίζουν. Ορισμένα σετ κήπου προσφέρουν επίσης μπαούλο αποθήκευσης του ίδιου τύπου. Για άλλους, μπορείτε να πάρετε ένα επιπλέον χωρίς να ανησυχείτε για την ποικιλία. Ακόμα, ο κήπος είναι πιο όμορφος όταν φαίνεται αρκετά φυσικός και χωρίς περιττή ματαιοδοξία. Το στυλ βρίσκεται στις λεπτομέρειες.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή ομπρέλα κήπου

Ένα από τα πιο καινοτόμα πλεονεκτήματα των σύγχρονων ομπρελών κήπου είναι η ευελιξία τους. Και εδώ μιλάμε για τα πάντα, από χαρακτηριστικά έως λειτουργικότητα. Η ομπρέλα κήπου είναι εδώ και πολύ καιρό κάτι περισσότερο από ένα απλό μέσο προστασίας από το φως του ήλιου. Τώρα είναι κινητός. Συχνά, παρά το μέγεθός του, μπορεί να μεταφερθεί σε διαφορετικό μέρος στον κήπο χάρη στην κινητή βάση του. Κάποια μοντέλα «σπάνε» στο πάνω μέρος τους ώστε να αλλάξουν θέση και να καλύψουν τον επιθυμητό χώρο. Οι διαστάσεις και το υλικό του επιτρέπουν αποτελεσματική προστασία τόσο από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου όσο και μπορεί να σας κρύψει από τη βροχή.

Και αναφέραμε πόσο πολύχρωμα και καλλιτεχνικά είναι; Η ομπρέλα είναι απαραίτητο για κάθε κήπο. Οι διαστάσεις και οι δυνατότητές του εξαρτώνται αποκλειστικά από τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Σε περίπτωση που έχετε μεγάλη αυλή, μπορείτε να διαθέσετε έναν μερικώς καλυμμένο χώρο με μια ευρύχωρη μαρκίζα. Έτσι θα είστε πάντα ήρεμοι, ακόμα κι αν οι συνθήκες έξω αλλάξουν απροσδόκητα. Επιπλέον, οι σκηνές έχουν αρκετά σταθερές κατασκευές.

Το να έχετε έναν κήπο είναι ένας πολύ καλός λόγος για να περάσετε περισσότερο χρόνο έξω. Η επικοινωνία με τη φύση φέρνει γαλήνη και ισορροπία μετά από μια κουραστική μέρα. Ολοκληρώστε το ειδύλλιο με τα κατάλληλα έπιπλα κήπου. Θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας στην ενότητα «Έπιπλα κήπου».

Ακολουθησε μας