Πώς να επιπλώσετε το τέλειο υπνοδωμάτιο για μέγιστη άνεση | Vellea Home

 2024-07-01

Πώς να επιπλώσετε το τέλειο υπνοδωμάτιο για μέγιστη άνεση

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα ιδιαίτερο μέρος στο σπίτι μας που δίνουμε ιδιαίτερη σημασία κατά την επίπλωση του σπιτιού. Και αυτό έχει τη δική του λογική εξήγηση. Σκεφτείτε πόσο χρόνο περνάτε πραγματικά σε αυτό το δωμάτιο. Εάν κοιμάστε κατά μέσο όρο 7-8 ώρες την ημέρα και προσθέσετε περίπου 1-2 ώρες ακόμη για να ξυπνήσετε, να αλλάξετε ρούχα, να διαβάσετε ένα βιβλίο και εργάζεστε έξω από το σπίτι σας, τότε στην πράξη ξοδεύετε περισσότερο από το 1/3 του μέρα σε αυτό το δωμάτιο. Αυτός είναι ο λόγος που η κρεβατοκάμαρα είναι τόσο σημαντική για την προσωπική σας άνεση. Επομένως, δεν είναι τυχαίο που θέλετε να είναι η πιο υπέροχη και άνετη γωνιά στην οποία μπορείτε να περάσετε το χρόνο σας πλήρως και ευχάριστα. Ωστόσο, για να το πετύχετε, καλό είναι να λάβετε υπόψη κάποιους βασικούς κανόνες στη διαδικασία επίπλωσής του.

Οργάνωση του χώρου: Πρακτικές συμβουλές

Πρέπει να εξετάσετε εάν υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επίπλωση - τη θέση των παραθύρων και της πόρτας, τα στοιχεία θέρμανσης, την παρουσία καμινάδας, τις διαστάσεις του δωματίου. Αυτοί οι παράγοντες είναι καθοριστικοί κατά την επιλογή επίπλων. Αν το δωμάτιό σας είναι μικρό, δεν θα είναι καλό να είναι επιπλωμένο από άκρη σε άκρη. Σε αυτή την περίπτωση, σκεφτείτε έπιπλα με καλή λειτουργικότητα. Ένα κρεβάτι με μηχανισμό ανύψωσης, μια συρταριέρα ή επιπλέον ντουλάπια θα παρέχουν χώρο για τα υπάρχοντά σας. Για αυτούς τους χώρους ενδείκνυνται και ντουλάπες με συρόμενες πόρτες. Με αυτά, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε ότι όταν ανοίξετε τις πόρτες του, δεν θα υπάρχει χώρος αν το κρεβάτι σας βρίσκεται κοντά. Τα κομοδίνα τύπου ράφι θα δημιουργήσουν επίσης μια αίσθηση χώρου.

Επιλέγοντας τον κατάλληλο φωτισμό για να δημιουργήσετε άνεση

Και εδώ πάλι πρέπει να δούμε τα πράγματα από λειτουργική σκοπιά και να καθορίσουμε τα εστιακά σημεία στο δωμάτιο που πρέπει να φωτίζονται αρκετά καλά. Μια περιοχή που συχνά παραβλέπεται είναι η περιοχή πάνω από την ντουλάπα ή την ντουλάπα. Σκεφτείτε μόνο πόσο χρόνο σπαταλάτε ψάχνοντας και κοιτάζοντας κατάματα όταν ανοίγετε τις πόρτες του και τίποτα δεν φαίνεται καθαρά. Το ίδιο ισχύει για την περιοχή γύρω από το μπουντουάρ μπροστά από την οποία ομορφαίνεις τον εαυτό σου, την περιοχή ανάγνωσης κ.λπ. Ο τύπος και η ισχύς της φωτεινής ροής είναι επίσης σημαντικές.

Επιλογή Διακόσμησης για Προσθήκη Ατομικότητας

Εδώ, η κύρια αρχή από την οποία πρέπει να καθοδηγείται είναι η μετριοπάθεια. Δεν είναι επιθυμητό να έχετε δικά σας βραβεία, αναμνηστικά, αγαλματίδια για βραβεία σε αυτό το δωμάτιο. Αν θέλετε ένα κομψό και αισθητικό υπνοδωμάτιο, ποντάρετε σε μινιμαλισμό και αξεσουάρ επιλεγμένα με γούστο και λεπτότητα. Αυτά μπορεί να είναι πίνακες ζωγραφικής, αντικείμενα τέχνης, κομψές κουρτίνες μέχρι το πάτωμα (ακόμα και αν δεν έχετε παράθυρα γαλλικού τύπου), εντυπωσιακά φανάρια κ.λπ.

Επιλέγοντας μια παλέτα χρωμάτων για ηρεμία και αρμονία

Η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να είναι μια γαλήνια όαση, ένας χώρος που αναζωογονεί το σώμα και το μυαλό σας. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό από το να επιλέξετε στρατηγικά μια χρωματική παλέτα;

Σκεφτείτε τι φέρνει ηρεμία στο μυαλό σας. Είναι ημιδιαφανή πλωτά παράθυρα, φωτεινοί τοίχοι και φωτεινός μινιμαλισμός; Ή σκούρο μπορντό και πλούσια μπλουζ για μια πιο σκούρα, ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα; Ή μήπως κάτι ενδιάμεσο; Όλοι είμαστε μοναδικά άτομα και αντιδρούμε στα χρώματα διαφορετικά. Γι' αυτό η επιλογή της χρωματικής παλέτας είναι αυστηρά ατομική.

 Οι κρύοι τόνοι του μπλε είναι γνωστό ότι μειώνουν τον καρδιακό ρυθμό και τα επίπεδα στρες, κάτι που αποτελεί εγγύηση για έναν καλό ύπνο. Οι αποχρώσεις του μωβ δημιουργούν επίσης μια ατμόσφαιρα ηρεμίας, προσθέτοντας μια πινελιά πολυτέλειας.

Η διακόσμηση του υπνοδωματίου σας με αποχρώσεις του πράσινου μπορεί να σας φέρει μια νέα αρχή και θετική αλλαγή. Συνδυάστε με φυσικά υλικά, ζεστά καφέ χρώματα και φυτά εσωτερικού χώρου για να αυξήσετε περαιτέρω την αίσθηση της φύσης και της φυσικότητας.

Η ελκυστικότητα ενός ανοιχτού ροζ υπνοδωματίου εκτείνεται πέρα ​​από την αισθητική του. Αυτή η λεπτή απόχρωση μπορεί να προάγει μια αίσθηση άνεσης και ηρεμίας. Είτε επιλέξετε ένα απαλό παστέλ ροζ είτε ένα ζωηρό φούξια, αν το ροζ είναι το χρώμα σας, αναμφίβολα θα μείνετε ευχαριστημένοι με την επιλογή σας.

Για πιο ενεργητικά άτομα, προτείνουμε ένα υπνοδωμάτιο με συνδυασμό κίτρινου και λευκού.

Συχνά παραβλέπεται, το μπεζ χρώμα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τη δημιουργία ενός κρύου και άνετου υπνοδωματίου. Αυτή η λεπτή απόχρωση μπορεί να συνδυαστεί με ένα ολόκληρο φάσμα χρωμάτων. Καλλιεργήστε μια χαλαρή ατμόσφαιρα με μια ουδέτερη χρωματική παλέτα. Σκεφτείτε μπεζ, καφέ, κρεμ και καραμελέ latte. Και για μια φρέσκια και αέρινη αίσθηση, συνδυάστε το μπεζ με τις έντονες λευκές πινελιές. Τα λευκά κλινοσκεπάσματα, οι κουρτίνες και τα έπιπλα φαίνονται όμορφα στο φόντο των τοίχων σε μπεζ τόνους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πιο κατάλληλα χρώματα για την κρεβατοκάμαρα είναι το ανοιχτό γκρι, οι αποχρώσεις του κόκκινου ως χρώμα έμφασης, ο συνδυασμός λευκού και πράσινου, καθώς και το μαύρο ως έκφραση βάθους και αίσθησης πολυτέλειας, αλλά σε μέτριες δόσεις.

Για να επιτύχετε την πληρότητα και την αρμονία, το εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας πρέπει πρώτα από όλα να σας φέρει ισορροπία. Επομένως, να είστε μετρημένοι σε κάθε επιλογή και βασιστείτε στην εσωτερική σας αίσθηση φυσικότητας.

Ακολουθησε μας