Ιδέες για την επίπλωση Παιδικού Δωματίου για δύο παιδιά | Vellea Home

 2024-09-02

Ιδέες για την επίπλωση Παιδικού Δωματίου για δύο παιδιά

Η επίπλωση του παιδικού δωματίου είναι σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα τόσο για τα μικρά όσο και για τους γονείς τους. Είναι κατανοητό γιατί ενθουσιάζονται και οι ενήλικες. Ωστόσο, δεν είναι όπως μια φορά κι έναν καιρό - δύο ή τρία είδη κρεβατιών, συρταριέρες και ντουλάπες. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε μια ποικιλία που θα παρέχει τον απαραίτητο χώρο και ιδιωτικότητα στα αγαπημένα σας πλάσματα.

Όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με την επίπλωση ενός δωματίου για δύο παιδιά, καλό είναι να έχετε υπόψη σας κάποιες συστάσεις. Πρώτα απ 'όλα, καθοδηγηθείτε από τις ατομικές τους ανάγκες ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Αποφύγετε να δώσετε στο ένα παιδί περισσότερο χώρο, μόνο και μόνο επειδή πιστεύετε ότι τον χρειάζεται περισσότερο, καθώς είναι το μεγαλύτερο παιδί. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει πάντα αρκετός χώρος για να απλωθούν και να τους παρέχουμε τα πάντα, αλλά υπάρχει ένας τρόπος να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία.

Η ενθάρρυνση των παιδιών να μοιράζονται και να είναι υπομονετικά μεταξύ τους ενώ μοιράζονται ένα δωμάτιο θα ωφελήσει την ανάπτυξή τους και θα οδηγήσει σε πιο ευτυχισμένες και πιο αρμονικές σχέσεις.

Συμβουλές για το διαχωρισμό χώρου και επίπλων

Καλό είναι να ζωνοποιήσετε τον χώρο εκ των προτέρων ορίζοντας μια γωνιά για κάθε ένα από τα παιδιά. Υπάρχουν επίσης ορισμένες λεπτομέρειες κατά την επιλογή επίπλων που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για παράδειγμα, εάν συμπεριλάβετε κρεβάτια με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης από κάτω, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε από ποια πλευρά θα ανοίγουν τα συρτάρια. Αυτό θα μειώσει τυχόν διαφωνίες, εάν μπορούν να ανοίγουν χωρίς να εισβάλουν ο ένας στον χώρο του άλλου.

Βεβαιωθείτε ότι τα συρτάρια και ο χώρος του ντουλαπιού και της ντουλάπας είναι χωρισμένοι έτσι ώστε κάθε παιδί να γνωρίζει ποιο τμήμα είναι δικό του και να μπορεί να βρει τα υπάρχοντά του. Εάν χρειάζεται, μπορείτε ακόμη και να τα επισημάνετε με διασκεδαστικά αυτοκόλλητα.

Μια ακόμη συμβουλή: Όσο μικρό κι αν είναι το δωμάτιο, φροντίστε να έχετε δύο γραφεία για τα παιδιά. Δεν έχει σημασία αν ο ένας είναι μαθητής και ο άλλος ακόμα στο νηπιαγωγείο. Ο καθένας πρέπει να έχει έναν προσωπικό χώρο για μελέτη ή δημιουργία. Διαφορετικά, το παιδί χωρίς γραφείο θα αισθανθεί παραμελημένο και μπορεί ακόμη και να αρχίσει να σαμποτάρει τη μαθησιακή διαδικασία του άλλου παιδιού

Χρωματική αρμονία στο παιδικό δωμάτιο: Γιατί τα ουδέτερα χρώματα είναι η καλύτερη επιλογή για έναν κοινόχρηστο χώρο

Είτε τα παιδιά είναι αδερφοί, δύο αδερφές ή δύο αδέρφια, η επιλογή ουδέτερων χρωμάτων για το κοινό τους δωμάτιο θα τους επιτρέψει να εκφράσουν την ατομικότητά τους χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν τη διακόσμηση. Μπορούν να προσθέσουν προσωπικά στοιχεία όπως φωτογραφίες, αξεσουάρ και άλλα αντικείμενα. Ο χαλαρωτικός συνδυασμός χρωμάτων θα είναι το τέλειο σκηνικό για να εκφραστούν και τα δύο παιδιά.

Υπάρχει μια άλλη σημαντική πτυχή. Το χρώμα επηρεάζει τη διάθεση και τις αισθήσεις μας, επομένως για να νιώθουν τα παιδιά ήρεμα, καλό είναι να αποφεύγουν την αισθητηριακή υπερφόρτωση με έντονα βασικά χρώματα στην κρεβατοκάμαρά τους. Τα παιχνίδια, τα βιβλία και τα παιχνίδια θα παρέχουν αρκετή διέγερση, επομένως συνιστάται το φόντο να αποτελείται από ήρεμες, ουδέτερες και απαλές παλέτες..

Λειτουργικές λύσεις για παιδικό δωμάτιο: Η επιλογή κρεβατιών, είναι τα σωστά κρεβάτια;

Και εδώ πολλοί παράγοντες είναι καθοριστικοί. Πρώτα και κύρια είναι το μέγεθος και η διάταξη του δωματίου. Δεύτερον, οι ατομικές προτιμήσεις των παιδιών σας. Φυσικά, ακολουθείται η αρχή της μέγιστης λειτουργικότητας, αφού συνήθως το δωμάτιο δεν έχει τεράστιες διαστάσεις. Τα διώροφα κρεβάτια ταιριάζουν καλύτερα για μικρούς χώρους. Αποτελούν επίσης την προτιμώμενη επιλογή για παιδιά με διαφορά άνω των 3 ετών.

Όταν έχεις δύο έφηβους, καλό είναι να τους δίνεις μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Τα γωνιακά κρεβάτια με ένα μπαούλο ανάμεσά τους είναι μια από τις κλασικές επιλογές και είναι ο βέλτιστος τρόπος για να επιπλώσετε ένα παιδικό δωμάτιο. Μια άλλη πρόταση μας είναι να τοποθετήσετε δύο μονά κρεβάτια πλάτη με πλάτη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διαχωριστική μονάδα ή εταζέρα μεταξύ τους. Με αυτό τον τρόπο, το δωμάτιο θα είναι σαφώς τμηματοποιημένο όχι μόνο στον χώρο για ύπνου, αλλά και στο χώρο των δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα παράλληλα κρεβάτια σε κοντινή απόσταση συνιστώνται για δύο αδερφές ή δύο αδέρφια κοντινής ηλικίας. Για ευκολία αποθήκευσης, επιλέξτε κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης και μπαούλο κάτω από το στρώμα. Έτσι θα αποφύγετε να χτυπήσετε τα ντουλάπια μεταξύ τους.

Εάν έχετε αρκετό χώρο, μπορείτε να επιλέξετε ένα ξεχωριστό «νησί ύπνου» για κάθε ένα από τα παιδιά, εξοπλισμένο με γραφείο, ντουλάπια και χώρο ψυχαγωγίας.

Αναζητήστε κλασικά και ποιοτικά

Για να αποφύγετε τη συχνή αλλαγή των επίπλων, ποντάρετε σε κλασικά διαχρονικά σχέδια και φυσικά – στην ποιότητα. Επιπλέον, θα χωρέσουν σε ένα κοινόχρηστο παιδικό δωμάτιο, ειδικά αν σε αυτό μένουν παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Η ντουλάπα είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού.

Πώς να παρέχετε χώρο για ελεύθερο παιχνίδι

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν στο πάτωμα, οπότε είτε επιλέγετε χαλί, ξύλινο δάπεδο ή κάτι άλλο, εξασφαλίστε τους λίγο χώρο στο πάτωμα για να παίξουν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, είναι καλύτερο να στοιχηματίσετε σε έπιπλα αποθήκευσης που βρίσκονται σε ύψος, αλλά μην αφαιρέσετε τον πολύτιμο χώρο τους.

Και μην ξεχάσετε να ζητήσετε και τη γνώμη των μικρών σας. Αφήστε τους να έχουν τον λόγο για το μικρό τους φρούριο, στο οποίο θα περάσουν την καλύτερή τους περίοδο - παιδική ηλικία!

Μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για την άνεση του παιδιού σας σε ένα μέρος - Vellea Home. Εδώ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από υψηλής ποιότητας και λειτουργικά έπιπλα που θα κάνουν το παιδικό δωμάτιο όχι μόνο όμορφο, αλλά και πρακτικό.

Ακολουθησε μας