7 συμβουλές για ένα ζεστό σπίτι: Οι κομψές τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης για το 2024 | Vellea Home

 2024-06-03

7 συμβουλές για ένα ζεστό σπίτι: Οι κομψές τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης για το 2024

Το να δημιουργήσετε ένα κομψό και ταυτόχρονα άνετο σπίτι είναι μια δυνατή αποστολή. Οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί: οι τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση πρέπει να ακολουθούνται, αλλά και να είναι προσαρμοσμένες στην προσωπική αίσθηση άνεσης στο σπίτι. Και ιδού μερικά από αυτά που το 2024 επιβάλλει στη διακόσμηση:

Η τέχνη ως έμφαση του στυλ

Μία από τις κύριες τάσεις του 2024 βασίζεται στην τέχνη ως ευκαιρία να χτίσετε στυλ στο εσωτερικό. Και εδώ πρόκειται για τη μετατροπή των τοίχων σε περισσότερα από διαχωριστικά δωματίων. Μικρά και πολυάριθμα καρέ εκτοπίζονται από τη «μεγάλη εικόνα». Η κλίμακα των πινάκων αυξάνεται και γίνεται μια προφορά που δεν μπορεί παρά να τραβήξει τα βλέμματα.

Εάν θέλετε επίσης να φέρετε περισσότερη τέχνη στο σπίτι σας, επιλέξτε έναν κατάλληλο και μεγάλο πίνακα. Ο σκελετός του μπορεί να είναι σε πλήρη αντίθεση με τον τοίχο στον οποίο θα το κρεμάσετε. Έτσι, θα τονίσετε τον ρόλο του ως κύρια προφορά στο δωμάτιο. Αν θέλετε να «πείτε» την εικόνα, θα μπορούσατε να της δώσετε μια ξεχωριστή θέση στο σπίτι σας κρεμώντας την στον δικό της τοίχο, χωρίς έπιπλα ή αξεσουάρ γύρω της. Ακόμη και ο φωτισμός θα μπορούσε να κατευθυνθεί σε αυτήν.

Ωστόσο, στα σύγχρονα σπίτια, συχνά δεν έχουμε αρκετό χώρο για ατομικές εκθέσεις. Γι' αυτό μεγάλοι πίνακες και έργα τέχνης συνήθως κρεμάζονται πάνω από τον καναπέ του σαλονιού ή πάνω από την τραπεζαρία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, απλώς συγχωνεύεται με τα έπιπλα και η υψηλή αντίθεση δεν θα είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συμβουλή μας είναι η επιλογή σας να συνάδει με το εσωτερικό του δωματίου. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κρεμάσετε ένα θαλασσινό τοπίο πάνω από τον γαλαζοπράσινο καναπέ.

Πολύχρωμα αξεσουάρ - η νέα μόδα για την ανανέωση του σπιτιού

Μια άλλη τάση για το 2024 είναι η σύσταση των ειδικών να ποντάρετε σε ένα κυρίαρχο χρώμα στο εσωτερικό. Εάν δεν βρίσκεστε στο στάδιο της μεγάλης ανακαίνισης και οι τοίχοι και οι οροφές σας δεν βάφονται (αν και η εσωτερική πόρτα σε νέο χρώμα θα ανταποκριθεί επίσης σε αυτή την τάση), η σύστασή μας είναι να στοιχηματίσετε σε νέα χρωματιστά αξεσουάρ. Επιλέξτε μόνο το βασικό χρώμα που θέλετε να κατακτήσετε το σπίτι σας! Έτσι, μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε με την υφασμάτινη διακόσμηση για την κουζίνα σας - νέα τραπεζομάντιλα, μαξιλάρια καρέκλας, πετσέτες κουζίνας και χερούλια. Συνεχίστε προς την κρεβατοκάμαρα και το νηπιαγωγείο με νέα κλινοσκεπάσματα, δρομέα ή χαλί. Ένα νέο πολύχρωμο πουφ και μαξιλάρια deco μπορούν επίσης να «χρωματίσουν» το δωμάτιο.

Δημιουργήστε προσωπική θαλπωρή, δείξτε τον δικό σας χώρο

Δεν χρειάζεται να έχετε ξεχωριστό δωμάτιο για να δημιουργήσετε έναν ιδιωτικό χώρο για χαλάρωση ή εργασία. Μπορείτε να αφήσετε μια ιδιωτική γωνιά σε ένα πιο ευρύχωρο δωμάτιο. Διακοσμήστε αυτόν τον χώρο με τα κατάλληλα αξεσουάρ και θα «αποκτήσει τη δική του ζωή».

Επιλέξτε μια ποικιλία από διακοσμητικά στοιχεία εμπνευσμένα από κάθε εποχή

Η εποχική διακόσμηση είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια των διακοπών. Φέρνει στοιχεία και διάθεση που μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση και την κυκλικότητα της. Είναι υπέροχο να είσαι σε συγχρονισμό μαζί της, έτσι δεν είναι; Η άνοιξη, για παράδειγμα, είναι ένα ξύπνημα για τις αισθήσεις. Χρειαζόμαστε περισσότερα λουλούδια και πράσινο στο σπίτι, περισσότερα φυτικά μοτίβα και υφές.

Μια εξαιρετική αλλαγή στη διακόσμηση θα συμβεί αν επιλέξετε ένα σετ από νέες κουρτίνες με μοτίβα εμπνευσμένα από τον εξωτερικό χώρο.

Διακόσμηση με τεχνητά φυτά και λουλούδια - για μια πράσινη γωνιά σε κάθε σπίτι

Τα τεχνητά φυτά για διακόσμηση είναι ένας από τους τρόπους για να φιλοξενήσουμε μόνιμα τη φύση στο σπίτι μας. Είναι σαν μικρές πινελιές κατάλληλες για κάθε δωμάτιο. Θα ήταν υπέροχο να διαλύσεις το μπάνιο με λίγο πράσινο, δεν νομίζεις; Αλλά λόγω της έλλειψης του άμεσου ηλιακού φωτός στα περισσότερα μπάνια, μπορείτε να διακοσμήσετε με μικρά παχύφυτα σε χαριτωμένες γλάστρες και βάζα.

Τα τεχνητά λουλούδια είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ομορφύνετε το εσωτερικό. Τα πλεονεκτήματα έναντι των φυσικών δεν είναι λίγα - δεν χρειάζονται πότισμα, είναι ανθεκτικά και μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, ανεξάρτητα από τις συνθήκες ανάπτυξής τους.

Ράφια ως εναλλακτική για διακόσμηση τοίχων

Η διακόσμηση τοίχων μπορεί να ποικίλει. Μερικές φορές η επιλογή αγαπημένων αντικειμένων ή επιμελημένων αντικειμένων μπορεί να είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το να κρεμάσετε φωτογραφίες και πάνελ. Σε αυτή την περίπτωση, το ράφι είναι μια καλή λύση. Ένα ή σε μια διαμόρφωση πολλών στοιχείων, θα συμπληρώνει πάντα το δωμάτιο με στυλ. Τον τελευταίο καιρό, οι σχεδιαστές βασίζονται σε μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και υλικών για την παραγωγή τους.

Λιγότερα αξεσουάρ, περισσότερο στυλ

Ή για να το θέσω αλλιώς – περισσότερη σχεδίαση MONO για ένα καθαρό, τελειωμένο και κομψό εσωτερικό στο σπίτι. Φέτος, το over-accessorizing δεν είναι της μόδας. Επομένως, να είστε προσεκτικοί με τις τυχαίες αγορές και να επιλέξετε προσεκτικά κάθε αντικείμενο για το σπίτι σας. Προσθέστε περισσότερο «αέρα» γύρω από τα έπιπλά σας. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, αυτό θα συμβάλει στην ομαλή και ελεύθερη κίνηση των ενεργειών στο διάστημα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να στοιχηματίσετε σε κομψά και προσεκτικά επιλεγμένα αξεσουάρ για να ενισχύσετε τη συνολική αίσθηση ενός αισθητικού και άνετου εσωτερικού χώρου.

Εξερευνήστε την πλήρη γκάμα επίπλων και αξεσουάρ στα καταστήματά μας ή στο διαδίκτυο, όπου θα βρείτε πολλές επιλογές για να ανανεώσετε το σπίτι σας. Φέρτε φρεσκάδα και νέες ιδέες στο εσωτερικό σας με την πλούσια συλλογή Vellea Home!

Ακολουθησε μας