Πώς να μετατρέψετε τον κήπο ή τη βεράντα σας σε μια όαση | Vellea Home

 2024-07-01

Πώς να μετατρέψετε τον κήπο ή τη βεράντα σας σε μια όαση

Οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού μας γίνονται οι πιο επισκέψιμοι όταν φτάνουν οι ζεστοί μήνες του χρόνου. Επομένως, αν θέλετε να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο και να κάνετε τις διακοπές σας γεμάτες, μετατρέψτε τα σε όαση. Το να περνάς χρόνο στον κήπο μειώνει τα επίπεδα άγχους και ανεβάζει τη διάθεση. Σε αυτό συμβάλλουν η φύση, ο αέρας και ο ήλιος, καθώς και όλες οι ανέσεις που παρέχετε στον εαυτό σας.

Είτε έχετε ένα σπίτι με αυλή είτε ζείτε σε ένα διαμέρισμα με μπαλκόνι, αφιερώστε χρόνο για να τα κάνετε το καταφύγιό σας για το τέλος της ημέρας και τα Σαββατοκύριακα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με διαφορετικές ιδέες.

Δημιουργώντας μια ιδανική αυλή για χαλάρωση

Η αυλή προσφέρει αναμφίβολα περισσότερες ευκαιρίες, αλλά απαιτεί και περισσότερη συντήρηση. Εάν έχετε έναν μεγάλο κήπο διαθέσιμο σε αυτόν, μπορείτε να διαχωρίσετε αρκετούς χώρους για χαλάρωση. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια γωνιά με ξαπλώστρες και πουφ. Μπορείτε να βάλετε λίγα τραπεζάκια κήπου γύρω τους, ώστε να σας βολεύει να αφήσετε ένα ποτό ή μερικές γευστικές λιχουδιές.

Σε ένα άλλο σημείο του κήπου, για παράδειγμα στη βεράντα, μπορείτε να διαχωρίσετε μια γωνιά τύπου "κήπος σαλόνι" με άνετα έπιπλα. Επιλέξτε ανάμεσα σε διαφορετικά επώνυμα σετ πολυθρόνων και καναπέδων. Διαλύστε το με πιο πολύχρωμα αξεσουάρ, όπως μαξιλάρια ντεκό και σάλια σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Έτσι, εκτός από ευκολία, θα εξασφαλίσετε και μια αισθητική εμφάνιση.

Αν δεν έχετε μεγάλο χώρο, συνδυάστε και πετύχετε μόνοι σας δημιουργικά αποτελέσματα! Συμπεριλάβετε επίσης ρομαντικό φωτισμό κήπου από ηλιακούς λαμπτήρες, με τους οποίους θα πετύχετε το εφέ μιας πραγματικής νυχτερινής όασης.

Αφήστε το σημάδι σας στη διακόσμηση της αυλής σας συμπεριλαμβάνοντας ειδώλια κήπου, κεραμικές φιγούρες ζώων, γλάστρες και ζαρντινιέρες φυτεμένες με αρωματικά λουλούδια. Ιδιαίτερα επίκαιρο είναι και το art decor. Μπορείτε να συμπεριλάβετε μερικές αντισυμβατικές ιδέες όπως vintage παπούτσια με βιολέτες ή γεράνια.

Ιδέες για μικρά μπαλκόνια και εσωτερικούς κήπους

Οι εσωτερικοί κήποι αποτελούν χαρακτηριστικό των σπιτιών εδώ και αιώνες. Οι αριστοκράτες είχαν όμορφους χειμερινούς κήπους ή θερμοκήπια - μέρη ιδιαίτερης γοητείας και απόδειξη της υψηλής θέσης του ιδιοκτήτη. Στις μέρες μας, η εσωτερική κηπουρική έχει αλλάξει και υπάρχουν πολλές δημιουργικές δυνατότητες. Τ

ο μπαλκόνι είναι μια πραγματική πρόκληση για επίπλωση, γιατί εδώ πρέπει να συμμορφωθείς με έναν συγκεκριμένο χώρο. Αλλά ακόμα κι αν έχετε μια μικρή βεράντα, μην απελπίζεστε! Η γοητεία και το στυλ βρίσκονται στις λεπτομέρειες. Το κλειδί για τους μικρούς χώρους είναι η αποτελεσματική χρήση τους.

Ας ξεκινήσουμε με τη βλάστηση. Τα πράσινα φυτά δίνουν στο εσωτερικό πνευματικότητα, ζωντανή ατμόσφαιρα και φρεσκάδα. Η κατακόρυφη ή η λεγόμενη διάταξη καταρράκτη θα σας εξοικονομήσει χώρο και θα φανείτε υπέροχη. Ένας άλλος πολύ ελκυστικός τρόπος για να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν παράδεισο στον κήπο είναι να συμπεριλάβετε κρεμαστές γλάστρες με αναρριχητικά φυτά.

Πρώτα από όλα όμως πρέπει να σχεδιάσετε τι ακριβώς θέλετε να αναπτύξετε. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη από αυτή την άποψη, και η έκθεση είναι ένας από αυτούς. Εάν έχετε μερικό ηλιακό φως, οι μπιγκόνιες είναι εξαιρετικά κατάλληλες. Το philadendron θα σας διακοσμήσει με τα μεγάλα πράσινα φύλλα του και θα αναδημιουργήσει μια πραγματική μίνι ζούγκλα στη βεράντα σας. Οι ειδικοί συνιστούν ότι όταν έχετε έναν μικρό χώρο και αναπτύσσετε την κηπουρική σε γλάστρες ή δοχεία, θα πρέπει να φυτεύετε βότανα, μπαχαρικά, καθώς και φρούτα και λαχανικά. Έτσι, εκτός από μια όμορφη και πολύχρωμη όαση, το μπαλκόνι σας θα γίνει και πηγή βιολογικών τροφίμων.

Για μπαλκόνια με νότιο προσανατολισμό, καλλιεργήστε τα ντοματίνια Little Bing, μια νάνος ποικιλία που αναπτύσσεται ιδιαίτερα καλά σε δοχεία. Οι γλυκές πιπεριές θα κάνουν επίσης καλά αν τους δίνεται η σωστή φροντίδα.

Η ενσωμάτωση άνετων επίπλων κήπου είναι επίσης ένα βασικό σημείο για την κατασκευή του υπαίθριου χώρου χαλάρωσης σας. Οι κούνιες είναι από τα αδιαμφισβήτητα αγαπημένα γιατί αποτελούν μια κομψή προσθήκη στο εξωτερικό. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορες μορφές, από «καρύδα» μέχρι «μπανανόδερμα», μερικές ακόμη και με γείσο. Διατίθενται επίσης σε ποικιλία χρωμάτων.

Εάν θέλετε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε προέκταση του σπιτιού σας σε εξωτερικούς χώρους, φροντίστε να συμπεριλάβετε αξεσουάρ από το σπίτι. Ένα μονοπάτι ή χαλάκι στο πάτωμα θα δώσει θαλπωρή και μια αίσθηση αρμονίας. Μαλακά παπλώματα και άνετα μαξιλάρια επίσης. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικά υλικά, ανοιχτά χρώματα και αποχρώσεις υφασμάτων και αφήστε τα χρώματα να αφθονούν φυσικά από τη βλάστηση.

Η ομπρέλα και η τέντα είναι τα αξεσουάρ που θα σας παρέχουν προστασία από τον ήλιο και τη βροχή. Μην ξεχάσετε λοιπόν να τα ενεργοποιήσετε για μεγαλύτερη ευκολία. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται παρέχει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα επίπλων εξωτερικού χώρου που μεταμορφώνουν έναν χώρο διαβίωσης και τον μετατρέπουν σε πραγματικό σπίτι. Οι κήποι συνδέουν τη φύση και τον χώρο διαβίωσης και για πολλούς ανθρώπους ενσαρκώνουν τη λαχτάρα για χαλάρωση.

Ακολουθησε μας