ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ | Vellea Home

 2023-05-19

ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Η κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας είναι πολύ περισσότερο από έναν χώρου ύπνου. Είναι η γωνιά του για ιδιαιτερότητα, διάβασμα και χαλάρωση μετά από μια αγχωτική μέρα στο σχολείο. Ο προσωπικός του χώρος θα πρέπει να συμπίπτει πλήρως σε όλα όσα ονειρευεται. Όσω εσείς σκέφτεστε τη λειτουργικότητα και τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων, πρεπει να ρωτήστε τον έφηβό σας τι περιμένει από το δωμάτιό του. 


Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε με τις ιδέες για δωμάτιο εφήβων είναι να σκεφτείτε τα πράγματα που πραγματικά αρέσουν στον έφηβό σας. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του και δείτε την κρεβατοκάμαρα και τον κόσμο του μέσα από τα μάτια του.

 

 

Οι έφηβοι τείνουν να έχουν διαφορετικές απόψεις από τους ενήλικες, επομένως δεν πρέπει να περιμένετε να τους αρέσουν αμέσως οι ιδέες σας. Αν πάλι θέλετε να πλησιάσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιλογή τους, ακολουθούν μερικές δοκιμασμένες ιδέες για να στοιχηματίσετε: 


Δώστε τους χώρο να δημιουργήσουν 


Δεδομένου ότι οι περισσότεροι έφηβοι έχουν εμμονή με αστέρες της ποπ, καλλιτέχνες και επιρροές, σκεφτείτε να ενσωματώσετε πινελιές γοητείας του Χόλιγουντ στις ιδέες τους για το δωμάτιο εφήβων. Ωστόσο, αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο τη διακόσμηση με εικόνες pin-up ή φωτογραφίες των αγαπημένων τους ποπ σταρ. 
Συνδυάστε εντυπωσιακά χρώματα στην κρεβατοκάμαρά τους και αφήστε τα να διακοσμήσουν τους τοίχους τους με αφίσες που αντιστοιχούν στα γούστα τους που αλλάζουν συνεχώς. Και μην ξεχάσετε να ενθαρρύνετε τον έφηβό σας να βρει τις δικές του ιδέες για τη διακόσμηση του δωματίου του.

 

 

Πολύχρωμο και λειτουργικό ή απλό και casual στυλ 


Τα κορίτσια συχνά τείνουν να θέλουν μια ποικιλία από ζωντανά χρώματα για την κρεβατοκάμαρά τους. Αν λοιπόν ψάχνετε ιδέες για κοριτσίστικο δωμάτιο, κάντε το πολύχρωμο και λειτουργικό. Αν προτιμάτε έντονες αποχρώσεις, μην ξεχάσετε να τις συνδυάσετε με λευκά κλινοσκεπάσματα. Τα έπιπλα και τα αξεσουάρ θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα κομψό και άνετο καταφύγιο για να νιώθει άνετα η έφηβή σας. Ένα ταπετσαρισμένο κρεβάτι στο αγαπημένο της χρώμα θα προσθέσει σίγουρα την κύρια νότα στο δωμάτιο.


Για ιδέες για την κρεβατοκάμαρα των αγοριών, μια λητή εμφάνιση μπορεί να είναι καλύτερη λύση για τη διακόσμηση του δωματίου του εφήβου. Εάν στον έφηβο αρέσει να διαβάζει, αφιερώστε του μια ζεστή γωνιά ανάγνωσης. Τοποθετήστε ένα ράφι σε κάποια γωνία, μια άνετη πολυθρόνα ή καναπέ και ένα τραπεζάκι σε άλλη γωνία. 

 

 

Βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα είναι αρκετά απλά για να διατηρήσετε ένα casual στυλ. Επιλέξτε χρώματα και σχέδια που δείνουν μια άνετη αίσθηση. Με τον καιρό, θα μπορούσες εύκολα να κάνεις αλλαγές στο δωμάτιό του αν χρειαζόταν, αφού δεν δημιούργησες αυστηρό στύλ. Απλά μια μικρή αλλαγή διακόσμησης, ένα νέο φωτιστικό ή χαλί και το δωμάτιο θα πάρει μια εντελώς νέα εμφάνηση. 


Μην ξεχάσετε τους αποθηκευτικούς χώρους 


Οι περισσότεροι γονείς θα συμφωνούσαν ότι ένας έφηβος και ένα τακτοποιημένο δωμάτιο είναι αδύνατος συνδιασμός. Μια εξαιρετική λύση για αυτό είναι να συμπεριλάβετε έξυπνες επιλογές αποθήκευσης που θα αρέσουν και στο παιδί σας. Αυτά μπορεί να είναι σκαμπό και μπαούλα αποθήκευσης, κρεβάτια με μπαούλο. Και για να εξοικονομήσετε χώρο ποντάρετε σε ψηλές συρταριέρες με άνετη διάταξη. 

Τα αξεσουάρ αποθήκευσης, ειδικά για έφηβες, είναι επίσης σημαντικά. Αυτή είναι η περίοδος «πρώτα βήματα στον καλλωπισμό». Εξετάστε άνετα έπιπλα με συρτάρια και μπουντουάρ ειδικά για αυτά, με κουτιά για μακιγιάζ και κοσμήματα.

 

Για γενναίους έφηβους 


Οι τολμηρές και εκλεκτικές ιδέες κρεβατοκάμαρας για εφήβους αποτελούνται συχνά από σκούρες επιλογές χρωμάτων σε συνδυασμό με εκκεντρικές προσφορές εμπνευσμένες από τη μόδα.
Μπορείτε να συμπεριλάβετε πολύχρωμα κλινοσκεπάσματα, πολύχρωμα χαλιά και ταπετσαρία με σχέδια για να τα ζωντανέψετε.

 

Ενώ οι περισσότεροι ενήλικες θα προτιμούσαν τα δωμάτιά τους να είναι ήρεμα και ανεπιτήδευτα, οι έννοιες των εφηβικών δωματίων είναι ζωντανές και γεμάτες ενέργεια. Εστιάστε στους τοίχους για να δημιουργήσετε μια τολμηρή και ζωντανή εμφάνιση, καθώς αυτή είναι συνήθως η μεγαλύτερη περιοχή στο δωμάτιό τους. 


Κρεμάστε εξατομικευμένη διακόσμηση με στάμπα τοίχου, αυτοκόλλητα σε έντονα χρώματα και αν εσείς ή το παιδί σας έχετε καλλιτεχνικά δυνατότητες, συμπεριλάβετε τα δικά σας έργα τέχνης. 


Δωμάτιο πολλαπλών χρήσεων 


Το υπνοδωμάτιο του εφήβου σας είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για ύπνο. Καθώς αρχίζουν να εξερευνούν την ανεξαρτησία τους, θα χρειαστούν έναν χώρο όπου μπορούν να διβάζουν, να χαλαρώσουν και να καλέσουν φίλους. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πολυλειτουργικό υπνοδωμάτιο, συμπεριλάβετε έναν χώρο διαβάσματος και ένα μέρος όπου το παιδί σας μπορεί να χαλαρώσει με τους φίλους του. 


Εάν ο χώρος του υπνοδωματίου είναι περιορισμένος, υπάρχουν πολλές δημιουργικές ιδέες διακόσμησης δωματίου για αυτήν την πρόκληση. Ένα από αυτά είναι η κατανομή μιας κάθετης ζώνης μάθησης. Μια κουκέτα είναι επίσης μια καλή λύση, ειδικά όταν το δωμάτιο είναι κοινόχρηστο. 

 

Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα ως οπτικό διαχωριστικό του χώρου - η γωνιά ύπνου του δωματίου πρέπει να είναι μονόχρωμη και αυτή όπου το παιδί δημιουργεί ή διασκεδάζει - σε άλλο αγαπημένο χρώμα. 


Φροντίστε να λάβετε υπόψη τις επιθυμίες του εφήβου σας. Οι νέοι βρίσκονται στα πρόθυρα να γίνουν ώριμοι ενήλικες και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτούς να γίνονται σεβαστές οι απόψεις τους σε αυτή την ηλικία. Επίσης, πρόκειται για το δωμάτιό τους - το 'όλα' τους.

Ακολουθησε μας