Πώς να δώσετε χαρακτήρα στην κουζίνα με τη βοήθεια των κατάλληλων αξεσουάρ | Vellea Home

 2023-04-19

Πώς να δώσετε χαρακτήρα στην κουζίνα με τη βοήθεια των κατάλληλων αξεσουάρ

Κάθε εσωτερικός χώρος αποκτά τον απόλυτα εξατομικευμένο χαρακτήρα του, μόνο και μόνο αφού τακτοποιηθεί με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Αποτελούν την ψυχή κάθε χώρου και αντιπροσωπεύουν το χαρακτηριστικό αποτύπωμα όσων το χρησιμοποιούν. Ως βασικός λειτουργικός πυρήνας κάθε σπιτιού, η κουζίνα έχει πάντα τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε έναν χώρο που αντικατοπτρίζει καλύτερα τη ζωή και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών της. Δεν υπάρχει συνταγή για την καλύτερη κουζίνα, φυσικά. Είτε θα είναι καινούργια, υπερσύγχρονη και καθαρή, είτε σε ρετρό στυλ και με άρωμα μπαχαρικών και νόστιμων φαγητών, η κουζίνα μπορεί να είναι πάντα επίκαιρη και όμορφη, αρκεί να επιλέξουμε τη σωστή διακόσμηση για αυτήν, που, εκτός από το ότι δημιουργεί μια αίσθηση θαλπωρής, είναι και το μπαχαρικό , που χρειάζεται για να φαίνεται εντελώς τελειωμένο.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Θα ξεκινήσουμε με μια από τις πιο σημαντικές κατηγορίες στην επιλογή αξεσουάρ κουζίνας, δηλαδή τα προϊόντα αποθήκευσης. Όσο καλύτερα επιλέξουμε τον αριθμό, την εμφάνιση και το μέγεθός τους, ανάλογα με το τι μας αρέσει να μαγειρεύουμε πιο συχνά, τόσο πιο όμορφη, άνετη και οργανωμένη θα είναι η κουζίνα μας. Τα γυάλινα βάζα έχουν επιστρέψει εδώ και καιρό στη σκηνή της μόδας και μπορούμε να τα βρούμε σε πολυάριθμους ιστότοπους DIY που τα χρησιμοποιούν ως κύριο στοιχείο στη διακόσμηση χώρων κουζίνας και τραπεζαρίας. Το πλεονέκτημα των γυάλινων βάζων είναι ότι μπορούμε εύκολα να δούμε τι και πόσο είναι το περιεχόμενό τους και το γεγονός ότι είναι εύκολα ανακυκλώσιμα και δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον κάνει τη χρήση τους όλο και πιο δημοφιλή.

Τα κουτιά αποθήκευσης δεν πρέπει επίσης να υποτιμηθούν. Ακόμα κι αν έχετε αρκετά ντουλάπια κουζίνας και θεωρείτε περιττή τη χρήση τους, μπορούν να «αποθέσουν» τα προϊόντα που μένουν πάντα «απώθητα» για τον έναν ή τον άλλον λόγο. Είναι επίσης εύκολα φορητά και μπορούν να αποτελέσουν μια υπέροχη προσθήκη στην τραπεζαρία σας, καθώς η τάση είναι να συνδυάζετε διαφορετικές λειτουργίες.

ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ

Προχωρώντας στην κατανάλωση προϊόντων, αυτή τη φορά θα σταθούμε στην επιλογή των κατάλληλων ποτηριών. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, τα ποτήρια είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα αξεσουάρ, καθώς βρίσκουν την εφαρμογή τους τόσο σε μέρη όπου η προετοιμασία φαγητού υψώνεται σε βάθρο όσο και σε κουζίνες, όπου χρησιμεύουν ως μια όμορφη προσθήκη στο εσωτερικό. Καθένας από εμάς έχει ένα αγαπημένο ή τουλάχιστον προτιμώμενο φλιτζάνι για καφέ ή τσάι. Η επιλογή εδώ είναι αρκετά μεγάλη και εξαρτάται από τον χαρακτήρα και τον προϋπολογισμό. Το φλιτζάνι μπορεί να είναι ιδιαίτερο, χειροποίητο ή μέρος ενός σετ - προϋπόθεση για να μοιραστείτε τον καφέ σας με κάποιον άλλο.

ΚΑΙ ΝΑΙ, ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΑ

Τα πιάτα και οι δίσκοι είναι μια άλλη, επιπλέον κατηγορία αξεσουάρ που δεν σταματούν όλοι, λόγω της έλλειψης επείγουσας χρήσης τους. Ωστόσο, δεν πρέπει να υποτιμηθούν, γιατί εκτός από τη διευκόλυνση της μεταφοράς φαγητού και ποτών, παρουσιάζουν με μοναδικό τρόπο και το έτοιμο (ή αγορασμένο) φαγητό για το πάρτι του σπιτιού μας ή ακόμα και ένα αυτοσχέδιο οικογενειακό δείπνο. Οι δίσκοι είναι επίσης αποδεκτοί ως σύμβολο ευημερίας και ευημερίας, αφού από την αρχαιότητα, οι υπηρέτες των ευγενών σπιτιών σέρβιραν σε αυτούς διάφορες γαστρονομικές απολαύσεις στα αφεντικά τους. Οι δίσκοι μπορούν επίσης να είναι μέρος μιας διάταξης με ένα όμορφο βάζο ή κηροπήγιο, ώστε να μην παρεισφρύουν στον «ελεύθερό τους χρόνο».

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αντισυμβατική, αλλά απαραίτητη, η χρήση κατάλληλων πινάκων στην κουζίνα μπορεί πραγματικά να διαφοροποιήσει το περιβάλλον σε αυτήν και να διεγείρει τις αισθήσεις μας για να καταναλώσουμε κάτι ευχάριστο και νόστιμο. Η τάση είναι η ζωγραφική στην κουζίνα να συνδέεται με ένα συγκεκριμένο ποτό ή φαγητό. Η νεκρή φύση είναι επίσης ένας κλασικός τρόπος για να διακοσμήσετε έναν τοίχο κουζίνας και να κοιτάξετε τον καμβά περιμένοντας, για παράδειγμα, τον πρωινό σας καφέ. Όταν η κουζίνα συνδέεται με το σαλόνι, τότε μπορούμε απλά να επιλέξουμε μια αφηρημένη εικόνα που ενώνει τα χρώματα και στα δύο δωμάτια και χρησιμεύει ως παράθυρο μέσα από το οποίο αναπτύσσουμε τη φαντασία μας.

Είτε η κουζίνα σας είναι μικρή είτε μεγάλη, ακριβή ή οικονομική, η χρήση αξεσουάρ συχνά θολώνει τις ιδέες μας σχετικά με τον χώρο και τα χρήματα που ξοδεύουμε. Μια καλά συντηρημένη και τακτοποιημένη κουζίνα, με σωστά επιλεγμένα αξεσουάρ, είναι πάντα ελκυστική και φιλόξενη, και η τοποθέτησή της δεν είναι απλώς μια δοκιμασμένη εργασία, αλλά μια διαδικασία στην οποία οι ιδέες βασίζονται και μπορούν να

Ακολουθησε μας